Obećala je roditeljima na samrti da će se smršati, a evo kako je oslabila čak 165 kg

Nekadašnja zavisnica od brze hrane i grickalica konačno ima telo kakvo je oduvek priželjkivala i to zahvaljujući obećanju koje je dala teško obolelim roditeljima

  • 0

Priča Šeron Blekmor (39) o tome kako je oslabila neverovatnih 165 kilograma je više nego dirljiva. Ova zavisnica od sendviča, brze hrane i grickalica konačno ima liniju kakvu je oduvek priželjkivala i to zahvaljujući obećanju koje je dala teško obolelim roditeljima.

Šeron se od detinjstva borila sa gojaznošću. Uprkos nastojanjima mame Ivon, medicinske sestre, da joj promeni način ishrane i uvede zdravije namirnice, nije mogla da se odrekne brze hrane, pita i čipseva. U dvadesetim je imala 240 kilograma. Stidela se svog tela, ali ne dovoljno da bi nešto učinila po tom pitanju.

Debljina, debela žena, gojaznost, salo, pantalone, šlic Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RF

Nisu pomagali ni apeli supruga da povede računa o svom zdravlju. Nakon porođaja se još više opustila. Otrežnjenje je stiglo 2011. godine kada se njena majka razbolela od kancera.

- Moraš da se sabereš, ako ne zbog nas, onda zbog svoje dece - rekla joj je mama na bolničkoj postelji i Šeron joj se zaklela da hoće. Nedugo zatim Ivon je umrla.

Gubitak majke Šeron je izuzetno teško podnela, a porodičnu tragediju je shvatila kao znak da mora da učini nešto po pitanju svoje kilaže, prvenstveno zbog zdravlja, kako bi bila u stanju da se na najbolji način stara o ocu i svojoj porodici.

Čvrsto je obećala ocu da će smršati i počela je da uvodi promene u svom jelovniku. Za početak, u potpunosti se odrekla brze hrane. Sendviči, grickalice i slatkiši više nisu bili na njenom meniju. Nezdravoj i visokokaloričnoj hrani našla je zdrave zamene. Sladila se voćem, a umesto čupsa grickala je orašaste plodove i semenke.

posudje, kuvanje, zdrava hrana Foto: Pixabay.com

Nažalost, njen otac nije dočekao da vidi njenu neverovatnu transformaciju. Preminuo je 18 meseci nakon majke, takođe od kancera.

Zahvaljujući snažnoj volji, a uz pomoć 5:2 dijete, u kojoj se pet dana nedeljno jede umereno, a dva dana se čisti telo i dozvoljeno je uneti samo 500 kalorija, Šeron danas ima 75 kilograma i nikad nije bila srećnija.

- Sviđa mi se kako se sada osećam i kako izgledam. To što sam smršala je najbolje što mi se u životu desilo - kaže Blekmorova - Osećam se daleko zdravije. Nadam se da će obećanje koje sam dala roditelja učiniti da živim duže i zdravije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA