• 5

Već 15 godina povraća i oseća se loše, a svi mu kažu da je zdrav: Konačno je saznao šta živi u njemu

Čovek se žalio na česta povraćanja, slabost u mišićima i napadima bolesti, ali doktorima je trebalo mnogo godina da otkriju uzrok njegovog stanja

  • 5

Doktori su bili u šoku kada su otkrili 12 cm dugačkog parazita koji je 15 godina živeo u mozgu ovog čoveka.

Ovaj 35-godišnji čovek iz Kine dobio je infekciju parazitom nakon što se hranio pečenim puževima.

Pacijent čije je poznato samo prezime Vang izjavio je da se od 2004. godine zaljubio u kineski specijalitet- pržene puževe.

Nakon godinu dana konzumiranja puževa počeo je često da povraća, a 2007. godine obuzela ga je mišićna slabost i kočenje u levoj ruci i nozi.

Crv u mozgu

Foto: Hospital photos

Nakon nekoliko napada gospodin Vang je bio primoran da napusti posao, ali je sve vreme bio ubeđen da je u pitanju nešto bezazleno, dok je njegova porodica pokušavala da pronađe medicinski odgovor van države.

Narednih 10 godina Vang je proveo po bolnicama posećujući različite doktore kako bi pronašao odgovor za svoju bolest.

Prošle godine doktori su napravili šokantno otkriće. Vang je sve vreme u mozgu imao parazita. Operacija je bila previše rizična zbog položaja parazita i savetovano mu je nehiruško lečenje.

U septembru ove godine Vang je preživeo još jedan napad i bilo mu je dosta svega. Doktori su ustanovili da je parazit i dalje živ. Tada je sprovedena operacija koja je trajala dva sata.

Parazit koji je pronađen u njegovom mozgu se obično nalazi u mačkama i kučićima, jako su retke situacije da napada čoveka.

Crv u mozgu

Foto: Hospital photos

Doktor je rekao da je parazit zapravo sve to vreme živeo u mozgu pacijenta i da se hranio njime.

- Morali smo da se uverimo da smo uklonili celog parazita koji je bio dugačak 12 cm. Da nam je i jedan milimetar parazita ostao on bi mogao da izraste opet. Pacijet je verovatno pojeo meso puža ili neke druge egzotične životinje koje nije bilo skuvano kako treba, izjavili su doktori.

Vang se uspešno oporavlja nakon operacije u nadi da će povratiti svoj stari život.

Video: Lepo ili ogavno?! Nećete verovati šta sve žene rade da bi bile kul

(B.K./Telegraf.rs)

Komentari

  • Rj38

    Drzavni fakultet,nema specijalizaciju,prosek 9,56,priucen,mamin i tatin, bez proseka ima ordinaciju....!?!?!?!?ljudi,budite ljudi....

  • Dj

    Drzite zivotinje u kuci i stanovima

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima