≫ 

Snom protiv korona virusa: Predrag Kon ističe da je 8 sati sna najvažnije za jak imunitet

Epidemiolog je u emisiji Osvrt govorio o važnosti sna u odbrani organizma od aktuelne epidemije korona virusa

  • 2
Imunitet Foto: Pixabay

Epidemiolog Predrag Kon je gostujući u emisiji "Osvrt" na TV B92 rekao da je jasno da je korona virus u Srbiji u cirkulaciji, ali da nije uzeo maha, čemu su doprinele mere samoizolacije, nadzora, i korišćenja dezinfekcionih sredstava, "koje su dale prilično visok rezultat i usporile prenošenje virusa".

On je ujedno istakao da se testovi na korona virus rade na osnovu kriterijuma, odnosno nad onima koji ispunjavaju uslove za sumnju da su zaraženi, kao i da su "na početku testiranja svi testirani bili negativni, dok je sada situacija da se na tri pacijenta koji se testiraju i budu negativni testira jedan koji bude pozitivan na korona virus".

Predrag Kon, korona virus Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP

S druge strane, jedan od naših najpoznatijih epidemiologa je istakao da je trenutno najvažnije raditi na jačanju imuniteta, odnosno da je 8 sati sna preduslov za jak organizam koji može da se izbori sa virusom.

Govoreći o kućnoj izolaciji i činjenici da većina porodica u Srbiji žive u malim stanovima, kako kaže, pojedinačno će se procenjivati da li u jednom domu uopšte ima uslova za samoizolaciju, kao i da se virus ne može preneti tek tako, odnosno da uz velike mere opreza i pažnju ukućana, zaražena osoba zaista može biti u karantinu i u manjem stanu.

Predrag Kon je prethodno govorio i za "Telegraf" i objasnio na koje sve načine u svakodnevnom reagovanju možemo da se zarazimo virusom. Više o tome pročitajte OVDE.

Osnovne mere prevencije protiv korona virusa, Infografika Ilustracija: Nikola Jovanović

VIDEO: Napravili smo zaštitnu masku, a dr Branimir Nestorović otkriva da li će nas ona zaista sačuvati

Sve novosti vezane za korona virus možete pratiti u blogu uživo.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    15. mart 2020 | 16:56

    Ovaj Kon se toliko prolupava da tek sad vidim da je on ceo svoj źivit prespavao i filozofirao.

  • SRB

    15. mart 2020 | 21:20

    Sve to stoji, ali lekari, vojnici, policajci, volonteri i mnogi drugi što će učestvovati u sprečavanju virusa neće spavati po 8 sati, ali ko ih pita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA