≫ 

Novi soj korone u Britaniji se definitivno brže širi, ali evo šta još uvek nije jasno naučnicima

Za sada su zabeležena dva nova soja korona virusa - u Velikoj Britaniji i u Južnoafričkoj Republici

  • 6
foto Pixabay foto Pixabay

Novi soj korona virusa identifikovan u Velikoj Britaniji može brže da se širi i trenutno se istražuje da li on izaziva veću stopu smrtnosti, saopštili su danas britanski zvaničnici.

- Kao što je saopšteno u ponedeljak, Zavod za javno zdravlje Velike Britanije je identifikovao novu varijantu kovid-19 putem proučavanja genoma virusa i trenutno se radi na detaljnim studijama osobina novog soja - rekao je danas načelnik Državne zdravstvene službe Kris Viti, prenosi Rojters.

On je dodao i da na osnovu svih raspoloživih podataka iz dosadašnjeg toka ispitivanja virusa vladina savetodavna medicinska grupa (NERVTAG) smatra da se novi soj "može brže širiti.“

Ranije je potvrđeno da je u Velikoj Britaniji identifikovana "nova varijanta" korona virusa za koju se veruje da je uzrokovala brže širenje zaraze na jugoistoku zemlje, navodi agencija.

Video: Gde se najviše ljudi zaražava korona virusom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    20. decembar 2020 | 10:11

    Da li neko i dalje veruje da je virus korone nastao u prirodi? Pa ovo je bioloski rat do istrebljenja! Zaustavite se vise dok jos ima vremena.

  • Aca

    20. decembar 2020 | 12:01

    Pa eto vam ograniceni narode Bajdena!!!Trampa ste prodali bez rata pa sad trpite zatvaranja i nove viruse!!!Dok narodi sirom sveta ne ustanu protiv Sotona nista necemo postici!!!Svaka cast nasim lekarima kako se bore za zivote nasih gradjana jer zeli Nato da nas nema vise zivi bili!!!

  • nikolas

    20. decembar 2020 | 11:59

    SVETOM VLADAJU SATANISTI-PEDOFILI I OVO JE TEK POCETAK HORORA -BIOLOSKOG RATA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA