≫ 

Koje vežbe sagorevaju najmanje, a koje najviše kalorija: Jedna troši više od 1.000 za sat vremena

Najvažnija vežba je ona u kojoj uživate dovoljno da biste istrajali i redovno je radili

  • 3
Bicikl

Foto:Pexels/ The Lazy Artist Gallery

Dok neke aktivnosti troše manje kalorija, druge su zbog svog intenziteta i specifičnosti idealne za one koji žele da izgube kilograme. Motivacija takođe ima bitnu ulogu, pa je važno da vam prija specifičan oblik treninga.

Koji je najbolji način da potrošite najviše kalorija? Mnogo je toga što treba razviti u režimu vežbanja – zadovoljiti potrebe tela, pronaći nešto u čemu uživate i otkriti šta će imati dovoljno uticaja na promenu vašeg zdravstvenog stanja na bolje.

Ako nemate dovoljno slobodnog vremena, jedan od načina da to izmerite je da shvatite koliko energije određena vežba "troši" u vremenu dok je zapravo radite. Drugim rečima, koliko kalorija sagoreva.

Ipak, važno je upozorenje da vežbanje samo po sebi zapravo nije najvažnija stvar kada je u pitanju gubitak kilograma. Ako želite da smršate, predlažemo da razgovarate s lekarom o tome što je zdrava težina za vas i poradite na pronalasku uravnotežene prehrane, prenosi IFL Science.

Kalorije koje se sagore u toku jednog sata dobro su merilo intenziteta pojedine vežbe. Klinika Mejo, oslanjajući se na istraživanje koje je objavio američki Nacionalni zavod za zdravlje, navodi popularne oblike vežbanja prema uticaju na potrošnju kalorija obračunatih za osobu tešku 90 kilograma.

Trening, vežbanje, horoskop

Lagano hodanje sagoreva najmanje kalorija na sat, svega 255 - FOTO: Pixabay

Trebalo bi imati na umu da su ove brojke približne. Takođe, samo zato što vežba brže sagoreva kalorije ne znači da je i najbolja opcija. Najvažnija vežba je ona u kojoj uživate dovoljno da biste istrajali i redovno je radili.

Lagano hodanje sagoreva najmanje kalorija na sat, svega 255, dok lagana vožnja bicikla sagoreva 364 kalorije na sat. Nešto više kalorija sagoreva brza šetnja, oko 391.

Lagani aerobik i dizanje tegova sagoreva 455 kalorija, dok lagano ili umereno plivanje sagoreva 528 kalorija na sat, a sličan gubitak kalorija ima i pešačenje po brdima.

Intezivan aerobik pripada grupi vežbi koja sagoreva više kalorija, oko 664, zatim sledi vožnja rolera - 683 kalorije, umereno trčanje - 755, trčanje uz i niz stepenice - 819 i brzo plivanje - 892 kalorije.

Od svih tipova vežbi, najviše kalorija sagoreva preskakanje užeta - čak 1.074 kalorije na sat.

Video: Ako ove vežbe budete radili, imaćete trbušnjake iz snova!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOSIDBA

    13. april 2021 | 17:17

    Ručno košenje trave troši mnogo kalorija i zaradi se nešto.

  • Bole

    13. april 2021 | 19:04

    Dobro seksovanje idealno je za gubljenje kalorija. Sto cesce to bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA