Kako da sigurno hodate po ledu, bez padanja (VIDEO)

Kada hodate zaleđenim ulicama, najvažniji je đon vaše obuće, ali važno je i da poslušate - pingvine

  • 3

Srbiju su okovali hladnoća i led, ali mnogi uprkos tome moraju da napustie toplinu svog doma i da se suoče sa zaleđenim ulicama.

Kako da odledite šoferšajbnu za 5 sekundi, a da ne morate da grebete staklo (VIDEO)

Kako da vozite po ledu i snegu, a da ne napravite nikakav prekršaj

Nemački lekari su zbog toga svim građanima koji moraju da izađu pri ovakvim vremenskim uslovima preporučili da po ledu hodaju poput pingvina - da torzo nagnu prema napred, stopala rašire, a težinu prebace na prednju nogu, po celoj površini stopala.

Takođe, preporučuje se hodanje malim koracima i praćenje tuđih otisaka. Izbegavajte cipele sa glatkim đonom i hodajte proverenim stazama da biste izbegli moguće opasnosti na sporednim putevima.

Ako morate da nosite teret, upotrebite ranac kako bi vam ruke bile slobodne. Bilo bi dobro da ste što slojevitije odeveni kako biste i pomoću odeće ublažili eventualni pad.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nemojte držati ruke u džepovima da biste lakše održali ravnotežu i hodajte polako. Ako ipak dođe do pada, zaštitite se rukama što je više moguće, te pad ublažite levom rukom ako ste dešnjak, odnosno desnom ako ste levak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA