Evo kako izgleda kada ste u avionu koji stvarno pada! (VIDEO)

Novi eskperiment sa Oculus Rift gedžetom je veliki korak ka razvijanju virtualne stvarnosti u dobre svrhe od kojih bi svi mogli da imaju koristi, kao i pokazatelj da ona ne služi samo za zabavu

  • 0

Istraživanja su otkrila još jednu od prednosti korišćenja gedžeta za virtuelnu stvarnost Oculus Rift. Naime, ove naočare mogu da budu idealan način za bolje učenje pravilnog postupanja u situacijama kada nam je život ugrožen.

Jedan od takvih primera je i bolje učenje sigurnosnih uputstava prilikom leta.

- Podaci govore da je već i samo nekoliko minuta igranja simulacije sletanja na vodu i evakuacije dovoljno da dobro zapamtimo sve važne detalje koji bi nam pomogli u stvarnoj situaciji. Njih ne bismo tako brzo zaboravili - kaže profesor Luka Čitaro, direktor ljudsko-računarske interakcije na Univerzitetu u Udinama.

Zahvaljujući tako uverljivom iskustvu i osećaju blizine, moguće je dobro pripremiti nekoga za bilo kakvu opasnost. Sigurnost u avionu samo je početak projekta. Istraživanje će se nastaviti u smeru simulacije svih mogućih scenarija u kojima se pojedinac može naći i mora preživeti.

Ovo je veliki korak ka razvijanju virtualne stvarnosti u dobre svrhe od kojih bi svi mogli da imaju koristi, kao i pokazatelj da virtuelna stvarnost ne služi samo za zabavu.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA