MENJAJTE KANALE GLASOM: Samsungov pametni TV stigao u Srbiju

Neposredno nakon svetske premijere u Pragu, ova čudesna tehnologija je stigla i u našu zemlju: omogućava vam da rukom ili svojim glasom potpuno zamenite daljinski upravljač, a postoje i brojne aplikacije sa raznim sadržajima koji će potpuno promeniti način na koji razmišljate o televiziji

  • 0

Kompanija Samsung Elektroniks predstavila je danas interaktivni Smart televizor koji nudi više sadržaja, inteligentniji interfejs, intuitivne kontrole, izuzetan kvalitet slike i dizajna.

''Smart interakcija'', ''Smart sadržaj'' i ''Smart evolucija'' su tri revolucionarne funkcije na kojima se zasniva nova linija Samsungovih, Smart LED televizora serije sedam i osam, kao i plazma televizora serije osam.

''Smart interakcija'' je intuitivna platforma koja omogućava povezivanje sa Smart TV uređajem uz pomoć komandi ''kontrola pokretom'', ''kontrola glasom'' i ''prepoznavanje lica''.

Korisnici mogu da uključe ili isključe TV, aktiviraju odabrane aplikacije ili pretražuju sadržaj interneta jednostavnim pokretom ruke ili glasovnim komandama na jednom od 29 jezika koji podržava ova tehnologija.

''Smart sadržaj'' nudi veliki broj raznovrsnog i personalizovanog sadržaja preko Smart TV aplikacija, kao i ''Olšer plej'' koji korisnicima omogućava da lako pristupe ličnim sadržajima preko ekrana različitih uređaja i to na svakom mestu i u svako vreme.

Dodatni Smart TV servisi obuhvataju posebno prilagođene aplikacije za razmenu fotografija i zabeleški sa članovima porodice i prijateljima, kao što je porodični multimedijalni sadržaj (Family Story), a u ponudi su i filmovi, TV emisije i video striming.

''Smart evolucija'' omogućava ažuriranje ovog TV-a najnovijim smart tehnologijama uz pomoć Samsungovog dodatka ''Evolušn kit'', koji će biti dostupan od 2013. godine.

Uskoro stižu brojne lokalizovane aplikacije za ovaj televizor

U planu je razvoj sve više aplikacija sa lokalnim sadržajem za korisnike novih Smart televizora.

Do kraja godine će biti dostupno više od 20 lokalnih aplikacija, a u saradnji sa Samsung Laboratorijom iz Niša, kreirane su i dve aplikacije ''Srbija od srca" namenjena promociji turističkih potencijala Srbije i ''Abeceda" namenjena deci za prve korake u učenju latinice.

Tokom nedavno završenog teniskog turnira lansirana je i aplikacija ''Srbija open'', a uskoro će biti i aplikacije za zvaničnu prezentaciju Turističke organizacije Beograda i srpske narodne umotvorine u saradnji sa kompanijom ''Tehnikom kompjuters", kao i veliki broj aplikacija prilagođenih najaktuelnijim temama i interesovanjima korisnika.

Nova Smart TV aplikacija ''fitnes'' sa efektom ogledala omogućava bavljenje sportom uz podršku ličnog Smart TV trenera, dok ''kids'' aplikacija nudi raznovrsne sadržaje i edukativne igre.

Predsednik kompanije Samsung Elektroniks Adriatik Di Džej Kim je kazao da je izuzetno ponosan što je, ubrzo nakon svetske premijere u Pragu, Samsung Smart TV stigao u Srbiju i što je na taj način korisnicima u našoj zemlji omogućeno da idu u korak sa svetskim tehnološkim trendovima.

- Ovim proizvodom kompanija Samsung je odgovorila na zahteve korisnika i potrebe tržišta, promenivši shvatanje potrošača o kućnoj zabavi i mogućnostima interakcije sa Smart televizorima - dodao je Kim.

(Izvor: Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA