DVOSTRUKI ARŠINI FEJSBUKA: Zabranjuje golotinju, dozvoljava poziv na ubijanje i linč!

Na Fejsu možete naći stranice koje pozivaju na ubistvo Srba, morbidne stripovi sa ubijanjem dece i poziv na linč homoseksualaca. Na drugoj strani se blokiraju i brišu stranice na kojima se pojavi bilo kakva golotinja

  • 13

Najpopularnija internet socijalna mreža "Fejsbuk" iako u svojim pravilima striktno navodi da nije dozvoljeno bilo kakvo rasno, versko, nacionalno niti bilo kakvo drugo diskriminisanje, ipak dopušta pojedinim osnivačima neometeno vređanje na svim nivoima!

Tako se bez problema mogu naći na stranice koje pozivaju na ubistvo Srba, neumesni morbidni stripovi sa ubijanjem dece, homoseksualaca, dok na drugoj strani bez milosti se blokiraju stranice na kojima se pojavi i naznaka golotinje.

Jedna od veoma posećenih stranica u Hrvatskoj je ona na kojoj navijači klubova Hajduk i Dinamo Zagreb prikupljaju članove kako bi se zabranilo ćirilično pismo u celoj zemlji. Iako su naši susedi odnedavno članovi Evropske unije, u kojoj je ovo strogo zabranjeno, za veoma kratko vreme je okupila veoma veliki broj članova.

Pored poziva na zabranu nacionalnog pisma, može se naići i na profile na kojima se otvoreno poziva na ubijanje Srba. Ime profila je Srbe na vrbe, dok u zagradi stoji "Ustaša sam". Profil je "zatvoren" pa slike i ostale stvari koje su vezane za ovu osobu koja stoji iza ovog morbidnog naloga je dostupan samo njegovim prijateljima.

Ni u našoj zemlji ništa nije bolje. Uprkos tome što je profil pod imenom "Pujo šotka" nekoliko puta brisan, osoba koja stoji iza njega ga nekoliko puta ga vraća na mrežu. Krajnje degutantan, primitivan pokušaj duhovitosti, uz obilje psovki i krvi ima svoje obožavaoce, koji su skloni bolesnom humoru i uspešno obitava u virtuelnom prostoru duže vreme.

Na "Fejsu" postoje i vatreni homofobi, pa je tako jedan od njih uzo za ime profila "Ubij pedere". Pošto je nalog zaključan, nije moguće doći do bližih informacija o osobi koja je potrošila nekoliko minuta života i na virtuelnoj mreži oformila profil koji je namenjen svima onima koji se zalažu za fizičko istrebljenje LBGT populacije.

Moguće je bez problema diskreditovati bilo kakvu devojku i nazvati je kurvom. Sve što vam je potrebno je njena slika, vulgaran naziv stranice, i put za pridobijanje "prijatelja" je otvoren. Kada oformite ovakav profil, možete pozvati sve one koje poznaje pomenuta devojka, i za kratko vreme sakriveni iza tastature, možete ostvariti san o diskreditaciji bilo koga, bez ikakve posledice.

Ukoliko prijavite ovakve profile tehničkoj službi Fejsbuka, i uljudno ih obavestite čemu ove stranice služe, umesto njihovog uklanjanja, dobićete kolokvijalno objašnjenje da to po njihovim merilima ne krši pravila ove socijalne mreže, i da do daljnjeg stranice koje šire mržnju ostaju na njoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Memphisss

    29. jun 2014 | 14:50

    Možda radnici u Facebook-u jednostavno ne razumeju Srpski?

  • I.czar master

    29. jun 2014 | 19:30

    Gde si "Tata" napravim ti brata! :)

  • Tata

    29. jun 2014 | 15:30

    Opet srbende zrtve,nebeski narode ko same da vas dira,VI ste jedini bezgresni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA