NAUČNA ANALIZA SVAĐA NA FARMI: Evo koje psovke farmeri najviše koriste i šta one zaista znače! (VIDEO)

Analizirali smo šta se ZAPRAVO KRIJE iza psovki koje koriste učesnici Farme 2016. Analiza će vas šokirati

  • 8
Farma, Farma 7, Farma 2016 Foto: TV Pink

Psovke su sastavni deo srpskog jezika i za onog ko ih izgovara imaju oslobađajući efekat, kažu lingvisti. Analizirali smo svađe na Farmi 2016. i došli do zaključka da bi svaki lingvista koji sakuplja građu za srpsku leksiku trebalo da ima neke od ovih učesnika za saradnike.

Filip i Marija Ana bez blama u ŽESTOKOJ seks akciji pred SVIMA! (18+) (VIDEO)

NEMANJA MC N

U svađi između Mikija i Nemanje, u kojoj je umalo došlo do tuče, Nemanja je na ivici nervnog sloma i na pomen majke izvukao iz rukava nekoliko veoma živopisnih psovki.

DRAMA NA IMANJU: Dušica povređena, izneli je na rukama sa Farme! (VIDEO)

ANALIZA NEMANJINOG VOKABULARA

Voli da koristi sintagme: imenicu klošar vezuje sa bedom i odvratnošću, te je tako klošar bedan i odvratan, smrdljiv, a često i pederski koji ima balava usta. On klošarem naziva nekog za koga misli da mu nije dorastao, ni njemu niti situaciji u kojoj se nalazi.

Sa psiholingvističkog stanovišta on koristi termine koji imaju konotaciju fizičke i psihičke nedozrelosti: balav, žvalav, slinav.

OVO SE DEŠAVA PRVI PUT U ISTORIJI FARME! Nikad luđe nominacije na imanju u Lisoviću! (VIDEO)

Ovi pridevi obično se vezuju sa bebe ili malu decu. Sa psiholingvističkog stanovišta, s obzirom na to kakvim se psovkama služi, on sebe vidi zrelijim u odnosu na sagovornika. Njegov jezik je nadmen i potcenjivački.

LEPI MIĆA

Analizirali smo jednu od mnogih svađa između Lepog Miće i Jelene Golubović na Farmi 2016.

ANALIZA MIĆINOG VOKABULARA

Najčešće koristi glagole akcije sa seksualnom konotacijom, a boji ih pretnjama. Mićina najkorišćenija imenica je majka. Odmah za njom su usta i kurva. Pridevi koje često koristi su mrtav, i smrdljiv, i raspao.

Sa psiholingvističkog stanovišta on koristi termine čiji pojam predstavlja najveću srpsku svetinju - majku. To je njegovo najjače oružje kojim se i brani, ali i napada. Kada nekog želi da uvredi, služi se gnusnim opisima delova tela prekrivenog dlakama ili rečima čiji je identitet isključivo povezan sa seksom.

Seks koristi kao pretnju, ali ga najčešće upotrebljava kroz obrnutu prizmu i koristi ga kao nešto gadno, nešto što je nužno zlo, nešto što njegov sagovornik neće moći da izbegne. Njegov jezik je slikovit, dominantan i detaljistički, tj. do detalja opisuje ono o čemu govori, te tako mašti sagovornika ne prepušta ništa.

SAŠKA KARAN

Saška Karan važi za svađalicu. U jednoj od svađa sa Mikijem Mećavom koristila je zanimljive frazeologizme koji sa psiholingvističkog stanovišta kazuju mnogo o onome kako ona vidi sagovornika.

ANALIZA SAŠKINOG VOKABULARA

Sagovornika želi da uvredi govoreći mu da ga je pregazilo vreme, i spominje lupanje u šerpe - frazeologizme koji aludiraju na devedesete godine u Srbiji i demonstracije (Saška je na vrhuncu popularnosti bila upravo tih godina – prim. aut.). Jedna od omiljenijih imenica su joj zvezde; zvezde sijaju i nedodirljive su. Često se služi položajem u društvu, koji koristi kao dokaz za prestiž.

Sa psiholingvističkog stanovišta njen jezik oslikava njen žal za mladošću, što, recimo, ilustruje primer ispušena lula, ofucani mačak. Kada svađa dolazi do svog vrhunca, ona se služi i mimikom i gestikulacijom, koristeći standardne srpske psovke. Kombinuje psovke poput mrš i marš, koristeći prvu kada je svađa na vrhuncu, a drugu kada se situacija već smiruje. Sagovornika najčešće vređa aludirajući na izgled i vreme, vreme koje prolazi. Tako je njen sagovornik, u ovom slučaju Miki, smežuran i ofucan, ružan, sa velikom nosurdom, ćelav.

Sa psiholingvističkog stanovišta ovo kazuje da je fizički izgled i prestiž u društvu ono što ono najviše potencira prilikom rasprave. Njen jezik je živ, zvučan, potcenjivački ruralan.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ

    30. maj 2016 | 21:18

    Krajnji zaključka je da su svi buzdovani i propali "umetnici" bez trunke morala.

  • Groficaofica

    30. maj 2016 | 22:28

    Zapazila sam da Mica napada iskljucivo zene. Da sam psiholog rekla bih da je imao nesrecno detinjstvo pored ,,zenskog,,autoriteta kome nije smeo da se suprotstavi,da su se bes i mrznja u njemu skupljali a kulminiraju svaki put kada oseti da je protivik slab i tada napada...ali sta ja znam,nisam psiholog

  • vlada

    30. maj 2016 | 22:13

    jedna bedna, nekulturna skupina koju treba poslati na drustveno koristan rad a ne da unistavaju obu naciju i za to dobijaju novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA