Najbolji film godine "Mesečina" stiže u bioskope (FOTO) (VIDEO)

Iznenađujući oskarovski laureat, remek-delo Mesečina od četvrtka, 30. marta dolazi u bioskope

  • 0

Ni Alfred Hičkok ne bi mogao da osmisli šokantniji završetak ovogodišnje dodele prestižne nagrade Oskar kada je film Mesečina dobio nagradu za najbolji film, "ukrao" je nagradu najvećem favoritu na svim kladionicama – "La La Lendu".

Iako su svi u prvi mah mislili da se radi o još jednoj šali, a posebno ekipa Mesečine, na oduševljenje svih , i poneki šok, na pozornicu su brzo izašli producenti predvođeni rediteljem Barijem Jenkinsom i održali pobedničke govore. Mesečina je proglašen najboljim filmom godine, a od 30. marta videćemo ga i u domaćim bioskopima u Srbiji.

Foto: Promo Foto: Promo

Mesečina je film o bezvremenskoj ljudskoj povezanosti i samootkrivanju, a predstavlja nam život mladog crnca od detinjstva do sazrevanja i njegove borbe kako bi pronašao svoje mesto u svetu dok istovremeno odrasta u opasnom kvartu u Majamiju. Kao paralelni portret modernog života kojeg vode Afro-amerikanci i sopstvene ličnosti, porodice, prijateljstva i ljubavi, film Mesečina je fascinantno kinematografsko delo koje odzvanja dubokom saosećajnošću i univerzalnom istinom.

Foto: Promo Foto: Promo

Osim nagrade u kategoriji najboljeg filma, Mesečina je osvojio još dva Oskara: za najbolju epizodnu mušku ulogu osvojio je Maheršala Ali i za najbolji adaptirani scenario koji su prema nikad objavljenoj priči "In Moonlight Black Boys Look Blue" autora Tarela Alvina Makranija su napisali Makrani i reditelj filma Bari Jenkins. Osim tri Oskara film Mesečina osvojio je niz drugih nagrada među kojima se posebno ističu nagrada Američkog filmskog instituta i Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma godine.

Foto: Promo Foto: Promo

Prepun nezaboravnih glumačkih ostvarenja predvođenih Maheršalom Alijem i Naomi Haris, film Mesečina poseban je i zbog toga što različiti glumci tumače iste likove u različitim razdobljima njihovih života. Aleh R. Hibert, Ešton Sanders i Trevante Rouds glume Kajrona dok Džaden Piner, Jharel Jerome i Andre Holand tumače Kevina – dvojicu dečaka pa tinejdžera pa muškaraca koji vode životne bitke sa porodicama, okolinom, ali i samima sobom. Zanimljivo je da reditelj Jenkins ni jednom od glumaca koji glume isti lik nije dozvolio da se međusobno druže tokom snimanja filma da bi svaki na svoj način i svako u svom životnom dobu što prirodnije dočarao svoj lik.

Foto: Promo Foto: Promo

Mesečina od 30 marta u bioskopima!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA