Festival za sebe: EXIT objavio kompletan program udarne No Sleep Novi Sad bine

Već na samom startu četiri besane noći, u četvrtak 12. jula čeka nas Lego, buduća zvezda iz Stokholma, sa ugledne etikete Parabel, te britanski duo Blackhall & Bookless poznat po svojim Jaunt žurkama već deceniju unazad i naša međunarodno priznata DJ zvezda Tijana T

  • 0

Nakon što je EXIT objavio gigantski "All-Star" spisak hedlajnera za ovogodišnje izdanje mts Dance Arene, na kojem su redom trenutno najveće svetske DJ zvezde Nina Kraviz, Maceo Plex, Solomun, Richie Hawtin, Adam Beyer & Ida Engberg, Amelie Lens, Boris Brejcha, Tale of Us, Ben Klock i brojni drugi, na red je došla i Exitova sve popularnija bina - No Sleep Novi Sad!

Nulti dan Exita na No Sleep Novi Sad bini uz klubove Salon des Amateurs i 20/44!

Duboki rov iza Arene i najistureniju tačku Exita mnogi nazivaju pravim festivalom za sebe, a ove godine predstaviće i svoje, dosad najsnažnije izdanje uz ovogodišnje klubove-partnere, londonski fabric, njujorški The Bunker, moskovski Arma 17 i rimski klub Goa. Od 12. do 15. jula, pred nekoliko hiljada fanova u tradicionalno krcatom rovu na jugu Petrovaradinske tvrđave nastupiće Helena Hauff, DJ Tennis, Mike Servito, Daniel Avery, Red Axes, Craig Richards, Nikita Zabelin, Tin Man, Julia Govor, Midland, Giorgio Gigli, Philipp Gorbachev, Erika, Abelle, Eric Cloutier, Tijana T, Adiel, Silvie Loto, Bryan Kasenic, Svetlana Maraš, Patrick Russell i drugi.

Već na samom startu četiri besane noći, u četvrtak 12. jula čeka nas Lego, buduća zvezda iz Stokholma, sa ugledne etikete Parabel, te britanski duo Blackhall & Bookless poznat po svojim Jaunt žurkama već deceniju unazad i naša međunarodno priznata DJ zvezda Tijana T. Biće to tri seta za uvod u prvu noć pod zastavom jednog od najpoznatijih svetskih klubova, londonskog fabrica, a ovo putovanje od Faringdona do Petrovaradina nastaviće briljantni producent Midland koji je za klupsku izdavačku kuću nedavno objavio i miks album FABRICLIVE 94. Poput subote u Fabricu, i ova noć na Exitu je nezamisliva bez njihovog čuvenog rezidenta i autora prvog miksa, Craiga Richardsa, čiji ranojutarnji setovi su gradivo londonskih legendi, a on poput muzičke ikone i uzora celih generacija.

Kad god mu se u "back2back" setu pridruži fascinantni urugvajski selektor Nicolas Lutz, onda je to pravi muzički praznik koji će nakon londonske iskusiti i publika na Exitu! A sa njima konačno nam stiže i trenutno najveća londonska tehno zvezda i neprikosnoveni ostrvski "rock-star" elektronske scene, Daniel Avery! Njegov novi i veoma iščekivani album izlazi sad u petak, a famozni "Ave" udružiće snage sa svojim nemačkim pandanom, jer sa njim za pult u "back2back" setu staće prvi čovek Dystopian etikete i berlinski tehno favorit Rødhåd! Dvojica lidera nove generacije DJ zvezda povešće publiku u završni i po pravilu najposećeniji set na bini čije samo ime kaže - No Sleep!

Foto: Promo/ Exit

Druge noći, u petak, 13. jula, sa posebno za EXIT spremljenim koncertom, No Sleep Novi Sad binu otvoriće naša kompozitorka Svetlana Maraš, direktorka Elektronskog studija Radio Beograda, čija su dela obišla festivale i dvorane od Berlina do Njujorka. Upravo sa te strane okeana na tvrđavu i stiže famozni njujorški kolektiv The Bunker, a sa njima i gošća iz Detroita, tehno heroina Erika iz kultnog dua Ectomorph, te jedan od najfascinantnijih svetskih "live techno" umetnika - Tin Man! Ipak, ono što je Bunkeru osiguralo međunarodni status istinske andergraund etikete koja ove godine slavi 15 godina rada, jesu njegovi rezidenti.

Foto: Promo

Superiskusni veteran američke scene Patrick Russel zadaće i ton i tempo noći, dok će pravi DJ hipnotičar i muzički fanatik Eric Cloutier preuzeti na sebe njen najmračniji deo, onaj pred svitanje. Prvo jutarnje sunce dočekaće Bryan Kasenic, legendarni osnivač Bunkera čiji koreni sežu do ovih prostora, a udarni i završni set očekivano preuzeće pravi detroitski superteškaš sa adresom u Bruklinu - Mike Servito!

Sa zapada na istok selimo se u subotu 14. jula, odakle na EXIT dolazi verovatno i najznačajniji ruski umetnički kolektiv današnjice - moskovska Arma 17. Ekipu iza kojih stoje najpoznatiji moskovski klub, izdavačka kuća, te festivali i događaji u svim delovima planete, dočekaće No Sleep vedete i rezidenti Sloxxx i Klaus. Za njima odmah ide jedna od najistaknutijih međunarodnih transplanta Arme, današnja Njujorčanka potekla u srcu moskovske scene, Julia Govor! Još jedan super-uzbudljiv nastup uživo ove godine potpisaće ruski fantasta i "one-man-band" Philipp Gorbachev, a prelaz iz noći u dan oslikaće nam idejni tvorac Arme, Natasha Abelle. Prvi jutarnji set ide pravo u ruke najistaknutije ruske tehno zvezde i simbola nove scene sa istoka, Nikite Zabelina, čiji će industrijski zvuk savremene Moskve biti prava uvertira za finale - muzičko.

Foto: Promo/ Exit

A ono će poput onog fudbalskog tog istog vikenda, biti jednako istorijskih razmera jer na EXIT stiže neprikosnovena Helena Hauff! Specijalnu gošću Arme i Exita mediji nazivaju "najboljom stvari iz Hamburga koja se desila muzici posle Bitlsa", a njen Essential miks za BBC proglašen je najboljim u 2017. godini. Potpuno odsutna sa društvenih mreža, bez kreditnih kartica i gedžeta, Helena Hauff sa autentičnim entuzijazmom za publiku obilazi planetu kao ultimativni tehno hedlajner vodećih festivala i klubova.

Nedelja je oduvek rezervisana za finale, a Italijani znaju kako se pobeđuje upravo kad je konkurencija najveća! Kako bi nadigrala ovakve tri noći, najbolji klub "večnog grada", rimska Goa, 15. jula šalje svoj prvi tim pojačan napadačkim tandemom i kapitenom koji igra na "život i smrt"! Prvi na #NSNS teren izlazi Fabrizio Sala, mikro-hauser zadužen za najbolje uvode i najduže aftere, a slede ga tri prave rimske zvezde: Silvie Loto, redovno ime vodećih žurki sa Ibice, Adiel, vudu ritmičarka nove italijanske tehno scene i DJ Red, alter-ego Simone Calvani, jednog od tehno simbola Goa Ultrabeat žurki u Rimu, čiji je rezident 20 godina! Za inženjerski preciznu igru u sredini noći pobrinuće se doajen rimske tehno scene, veliki "noir" hipnotik Giorgio Gigli, jarbol religiozno obožavanih etiketa "Elettronica Romana", "Zooloft", "Prologue" i "Electric Deluxe".

Foto: Exit/Promo

A nakon što su letos priredili nestvarno jutaro pred krcatim rovom, izraelski dvojac Red Axes, vraća se na tvrđavu sa potpuno novim materijalom sa još neobjavljenog albuma za jednu od najuticajnijih izdavačkih kuća decenije, "Life & Death". Njen osnivač DJ Tennis, ujedno je i kapiten ove fantastične postave, i to baš iz pozicije nekadašnjeg programskog urednika najboljeg rimskog kluba, ali i jednog od lidera svetske elektronske scene. Njemu će pripasti finalni i završni set, ali i veliko okupljanje celog tima na bini u velikoj završnici kakva dolikuje ovogodišnjem izdanju No Sleep Novi Sad bine, koja je po formatu izrasla u pravi festival unutar mnogo većeg, Exita.

No Sleep posle evropskih metropola prelazi Atlantik!

Internacionalni uspeh ove bine Exita može se okarakterisati kao meteorski, a vodeći magazin elektronske muzike DJ Mag za nju je napisao da je "mesto gde program Exita istinski briljira", i dodao da se "sa njom na svetu može uporediti svega par bina"! Na ovoj, specijalno dizajniranoj bini sa prepoznatljivim izgledom, uz podršku kultnog domaćeg brenda Guarana, EXIT je prethodnih godina predstavio neke od najuzbudljivijih svetskih klubova u spektakularnom ambijentu pod otvorenim nebom. Gostovali su vodeći klupski brendovi Pariza (Concrete), Berlina (Tresor), Brisela (Fuse), Glazgova (Sub Club), Beča (Grelle Forelle), Londona (Avant Garde), Barselone (Nitsa), Dizeldorfa (Salon des Amateurs) i Beograda (20/44 i Drugstore). U tim istim klubovima i gradovima, organizovane su No Sleep žurke zagrevanja za EXIT, a ove godine najavna turneja preći će i Atlantik!

Foto: Promo

Ulaznice za EXIT sa 65% popusta najkasnije do 20. aprila ili do isteka zaliha

Ulaznice za EXIT festival po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara biće u prodaji najkasnije do 20. aprila do kraja dana ili do isteka zaliha, nakon čega će cena ulaznice za EXIT biti viša. Ulaznice se prodaju onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Dog Eat Dog, Slaves, Jax Jones, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Idles, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Ofenbach, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA