PARTIZAN SLAVIO U VALJEVU: Bogdanović i Pavlović vodili crno-bele do pobede!

U okviru četvrtog kola Košarkaške Superlige Srbije, branilac trofeja na gostovanju u Valjevu savladao Metalac rezultatom 95:67

  • 12

Partizan je i u četvrtom meču uspeo da trijumfuje u Košarkaškoj Superligi Srbije. Crno-beli su u sjajnom ambijentu slavili u Valjevu protiv domaćeg Metalca rezultatom 95:67 i napravili lepu uvertiru pred fajnal-for ABA lige koji se  igra sledeće nedelje u Beogradu.

Posle nešto lošijeg početka, crno-beli su sjajnom igrom u drugoj i naročito trećoj četvrini uspeli da prelome utakmicu i na kraju ubedljivo slave. Najzaslužniji za trijumf bili su Bogdan Bogdanović sa 18 poena i Saša Pavlović koji je postigao 14. Na ovoj utakmici se posle dva meča suspenzije na klupu srpskog šampiona vratio Duško Vujošević, a u timu je opet bio i Davis Bertans koji je sanirao sitne probleme sa povredama.

Posle samo 18 odigranih sekundi utakmica je prekinuta zbog klizavog parketa u dvorani koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Usledila je pauze da se uslovi za igru regulišu, da bi zatim bila nastavljena.

Domaćin je fenomenalno otvorio meč. Ušli su igrači Metalca agresivno i motivisano u meč i odmah napravili seriju 6:0, koja se produžila na 11:2. Partizan prve poene iz igre postiže tek u četvrtom minutu preko Bogdanovića i videlo se da su gosti u utakmicu ušli dosta mlako. Početna prednost je dala krila igračima domaće ekipe, koji su igrali sjajnu odbranu i širokim repertoarom u napadu održavali visoku prednost.

Poene su pronalazali preko Petra Popovića, a spolja su svi pogađali od Mičela i Bakića do bivšeg igrača Partizana, Marka Čakareviča. Srpski šampion se u igri držao najviše zahvaljujući Davisu Bertansu koji je pogodio dve trojke, a probudio se i Saša Pavlović. Imao je domaćin i plus 12 u jednom trenutku, ali se na pauzu otišlo sa prednošći Metalca od osam poena.

U drugoj četvrtini totalno druga priča. Partizan je shvatio ozbiljnost situacije i podigao odbranu na njima prepoznatljiv nivo. Dobra igra u defanzivi pokrenula je i napad crno-belih, pa su serijom 19:4 u potpunosti preokrenuli rezultat. Inicijatori serije bili su Bogdanović i Pavlović, koji su već tada imali dvocifren broj poena, a imali su veliku podršku Lovernja.  U tim trenucima domaću ekipu je stao i šut,  o čemu svedoči samo deset ubačenih poena u drugoj deonici, pa je Partizan otišao na poluvreme sa plus pet.

Srpski šampion je otvorio treću četvrtinu serijom 15-0, otišao na 20 poena razlike i otklonio sve dileme ko će pobediti u ovom meču. Opet su većinu poena postigli Pavlović i Bogdanović, ali im se priključio i Nikola Milutinov.

Domaća ekipa je tada imala dosta izgubljenih lopte, a crno-beli su i sjajno kontrolisali defanzivni skok i imali sjajan prvi pas, što im je omogućilo dosta lakih poena iz tranzicije. Do kraja trećeg perioda igre, crno-beli su stigli i do maksimalnih plus 27. Glavni igrači su imali priliku da se odmore, a treba napomenuti i jednu solidnu rolu Davisa Bertansa u ovom delu igre.

S obzirom na ogromnu prednost u poslednjoj četvrtini crno-beli su rutinski privodili utakmicu kraju.

Metalac: Kužeta 4, Kruščić 0, Bakić 17, Aleksić 3, Tomašević 6, Mičel 12, Dujković 2, Vuldridž 6, Čakarević 7, Knežević, Kljajević, Popović 10

Partizan: Tepić 0, Lovernj 13, Pavlović 14, Dalo 5, Milutinov 9, Bogdanović 18, Gagić 11, Musli 6, Andrić 2, Šalić 4, Bezbradica 0, Bertans 13

KLS 4. kolo:

Subota:

Crvena zvezda - Radnički 82:62

Metalac - Partizan 67:95

Ponedeljak:

FMP - Mega Vizura 18.00

Borac Čačak - Crnokosa 19.30

Tabela: Crvena zvezda 4-0, Partizan 4-0, Radnički 2-1, Mega Vizura 2-1, Metalac 1-3, FMP 1-1, Crnokosa 0-3, Borac Čačak 0-2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    19. april 2014 | 22:17

    Parni valjak opet melje...!!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • @Bobolino

    19. april 2014 | 20:22

    Pa kako neko moze da me laze da smo najbolji, kada 12 godina uzastopno vladamo drzavom? Decko prekinuta utkmica zbog pune hale, a vama protiv Radnickog iz Kragujevca oboren rekord po najmanjoj posecenosti u pioniru ove sezone. Vi na 6 utakmica sastavite, kao mi na jednu.

  • Sloba

    19. april 2014 | 22:35

    Fmp pregazio 20 razlike,a Partizan jedva 28 razlike,smesni ste,a onaj prethodni komentar ne objavljujete,jer vam Covic naredio,jadan prosipao vodu po parketu da nas obogalji,al mu nije uspela mala prevara,smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA