NELSON: Pobedili su, ali kako su do te pobede došli?

- Posle svih komentara koje je Bogdan Bogdanović dao posle prvog meča definitivno je da se kriterijum suđenja promenio. Kad se promena dogodila, nismo uspeli da nađemo način da pobedimo - kazao je vidno ogorčeni plejmejker Crvene zvezde i dodao da ne zna da li ostaje u crveno-belom dresu

  • 56

Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson nije krio razočaranje zbog poraza od Partizana u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa, koji je crno-belima doneo trofej šampiona Srbije.

On je najpre gledao u papir sa statistikom, otprilike pola minuta pre nego što je progovorio.

- Pobedili su... A kako su do te pobede došli, šta su učinili da bi do trofeja došli... Ne želim da pričam dalje, jednostavno su pobedili. Ono što moram da kažem jeste da su se borili... Nije da tražim izgovore, niti želim to da radim, ali kada pogledate statistiku (Partizan je imao 39 bacanja, Zvezda 14. Posebno je istakao 13 bacanja Bogdanovića - prim. aut), ona vam sve sama govori. Pobedili su -  rekao je Nelson.

Na pitanje novinara da li je Bogdan Bogdanović bio previše zaštićen, američki internacionalac je rekao:

- Nije na meni da donosim takve zaključke. On je dobar igrač, koji konstantno pogađa teške šuteve kroz celu finalnu seriju. Na liniju slobodnih bacanja išao je uzastopno po deset ili 12 puta... Da li je zaštićen ili ne - ne znam! To je na drugima da konstatuju, ja se bavim stvarima na parketu. Moje je da napredujem i da radim, a to neću uspeti ako budem tražio izgovore. Ali, posle svih komentara koje je dao posle prvog meča definitivno je da se kriterijum suđenja promenio. Kad se promena dogodila, nismo uspeli da nađemo način da pobedimo - dodao je Nelson.

Amerikanac nije želeo mnogo da otkrije da li mu je ovo bila poslednja utakmica.

- Još je rano da govorim o tome. Jedino što mogu da kažem jeste da svaki put kada obučem taj dres nosim ga ponosno, igram maksimalno, jako. Pokušavam da ostavim svoj pečat posle svake utakmice. U mom ugovoru postoji opcija o produžetku sezone. Moj agent, klub i ja bićemo stalno u kontaktu. Pokušaćemo da pronađemo najbolje rešenje u ovom momentu. Ovaj klub je jako mnogo napredovao u poslednjih godinu dana, zato ćemo pokušati da podignemo naš nivo prepoznatljivosti u celoj Evropi. Ove sezone imali smo ogromnu šansu da osvojimo pehar, ali to se nije desilo - zaključio je Nelson.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Mozzart sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    22. jun 2014 | 12:03

    Milija Vojinović - Partizanov zaštitnik. Zvezda nikada nije pobedila odlučujuću utakmicu posle 2000 godine u super ligi kada je on sudio, mnogo govori o tome !

  • OBJEKTIVNO

    22. jun 2014 | 08:38

    Utakmica u kojoj jedan tim šutne 39 bacanja a drugi 18 je sigurno za analizu.Sudija Maricic je direktno uticao na rezultat svojim odlukama.Ono što je na jednoj strani samo faul na drugoj je nesportski prekršaj. ALI IPAK NAJVECI KRIVAC ZA PORAZ JE RADONJIC.

  • GagiCZ

    22. jun 2014 | 16:04

    Gospodin covek nece da kuka, kao iz suprotnog tabora cele sezone, pa da je neko resio da uzme titulu ne bi vam ne LeBron pomogao, nego ste navikli da gepekujete i kradete. Isti Bogdanovic posle jedne utakmice koja je sudjena normalno, i nakon sto su pobegli zbog lakta bertransa uvaljenog Blazicu, dao je izjavu da mu ne treba reprezentacija da hoce bolji tretman, pa nije Bodiroga da je osvojio 6 trofeja pa ce on razmisliti, katastrofa od coveka, u stavri verujem da je dobar decko, al da im DV stvara takvu mrznju prema drugima da to nije normalno. Sto bi rekli strucnjaci ujednacen kriterijum se vidi po broju slobodnih bacanja, duplo vise za Partizan, a igrali su cvrscu i prljaviju odbranu, al eto neka im. Nelsone nisi rekao do kraja sta mislis, to je tehnicka i nesportska licna. Poklonimo trofej partizanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA