Jelena: Ako i Ana bude igrala protiv Ruskinja, šanse su nam odlične

Ana Ivanović poručuje da je blizu odluke da pođe u Moskvu pošto je meč na šljaci

  • 0

U polufinalu Kupa federacije za teniserke srpska reprezentacija je gost Rusije (21-22. april), a igraće se na šljaci u dvorani "Megasport" u Moskvi.

I dok domaći tim nije hendikepiran što neće igrati Marija Šarapova, koja je prvi pratilac najbolje plasirane teniserke na svetskoj listi Beloruskinje Viktorije Atarenko, jer selektor Šamilj Tarpiščev ima pouzdanih igračica kao pleve, njegov kolega Dejan Vraneš je uvek na mukama. I sada lebdi pitanje hoće li Ruskinjama na megdan i Jelena Janković (14. mesto) i Ana Ivanović (16).

Ovakvo je Jelenino mišljenje, koje je iznela nedugo posle neočekivanog poraza pred prvom preprekom u Indijan Velsu:

– Ako i Ana bude igrala, odnosno ako u Moskvi budemo u najjačem sastavu, naše šanse su odlične. Našem timu nije lako kada igram samo ja i neka teniserka sa slabijim rejtingom, a treba se boriti sa ekipama kao što je Rusija, gde su sve top-igračice. To nije jednostavno.

Ana je rekla da je tek u Indijan Velsu saznala da će se igrati na šljaci, što može da bude presudno za njenu odluku da pođe u Moskvu, s obzirom na to da je meč s Ruskinjama na početku evropske sezone na zemljanoj podlozi.

Sada znam da se igra na šljaci, što je najbolji izbor s obzirom na to da idemo u susret Rolan Garosu. To mi olakšava posao da u svom kalendaru nađem mesta za reprezentaciju – izjavila je Ana.

Kada su obe najbolje srpske teniserke bile zajedno u timu protiv Ruskinja u Beogradskoj areni pre dve godine, u prvom kolu Kupa federacije, Svetlana Kuznjecova i Alisa Klejbanova su zalegle za tri pobede, koje su "zbornu komandu" odvele u polufinale.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA