Bravo Vršac: Otvorena atletska staza! (FOTO)

Otvaranjem i sportske ambulante u Vršcu na delu pokazujemo da radimo na decentralizaciji i trudimo se da građanima, u ovom slučaju sportistima, omogućimo da ne moraju za sve što im treba da idu u Beograd, smatra Vanja Udovičić

  • 0

U Vršcu je svečano otvorena atletska staza na gradskom stadionu, a taj grad dobio je i sportsku ambulantu koja će funkcionisati kao ispostava Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta.

- Otvaranjem sportske ambulante u Vršcu na delu pokazujemo da radimo na decentralizaciji i trudimo se da građanima, u ovom slučaju sportistima, omogućimo da ne moraju za sve što im treba da idu u Beograd, već da najrazličitije usluge mogu da dobiju i u svom gradu.

- Na ovaj način, brigu o sportistima stavljamo na prvo mesto, jer oni treba da budu fokusirani na treninge i rezultate koji naciji služe na ponos, a ne da budu žrtve administracije - rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nakon otvaranja ambulante u kojoj će sportistima iz vršačkog kraja na raspolaganju biti brojne usluge iz domena rada Republičkog zavoda za sport.

- Prema najavi ministra Udovičića, plan je da ovakve ispostave Zavoda dobiju i drugi gradovi, kako bi se što više izašlo u susret potrebama naših sportista.

Na svečanom otvaranju atletske staze ministar je naglasio značaj multisektorske saradnje za unapređenje sportske infrastrukture širom Srbije.

- Vremena su teška, ali ukoliko svako pomogne onoliko koliko je u mogućnosti, naša deca, građani i sportisti imaće uslove za dobar trening u mestima iz kojih potiču. Cilj države je da svima omogući jednake uslove za rekreaciju i bavljenje sportom, jer se tu nalazi ključ za zdravu naciju. Atletika je bazni sport, i želimo da stvaramo uslove kako za treninge profesionalnih sportista, tako i za one najmlađe, jer što se više dece rekreativno bavi sportom, to će biti veća baza budućih šampiona - smatra Udovičić.

Atletska staza rekonstruisana je zajedničkim naporima Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i opštine Vršac. Pored značaja za razvoj rekreativnog i profesionalnog sporta, očekuje se da će ovaj novi deo vršačke sportske infrastrukture biti značajan i za unapređenje sportske regionalne saradnje između Srbije i Rumunije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA