Pratite iz minuta u minut reakcije na kažnjavanje srpske reprezentacije! (FOTO)

Presuda UEFA povodom incidenata na utakmici između Srbije i Albanije izaziva brojne reakcije kako na društvenim mrežama, tako i uopšte u javnosti

  • 70

Dugo očekivana presuda povodom incidenata na utakmici između Srbije i Albanije, donesena je. UEFA je rigorozno kaznila našu selekciju, a ovakva odluka izaziva mnogobrojne reakcije na društvenim mrežama.

Zajedno sa Telegraf sportom pratite iz minuta iz minuta reakcije na ovakvu odluku. Odmah u startu vas obaveštavamo da je za 13 časova zakazana vanredna sednica Odbora za hitna pitanja FSS-a.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

20.45 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je UEFA prepoznala Albaniju kao vinovnika incidenta, a da je krivica Srbije što nije prećutala provokaciju.

-19.20 - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su incidentom na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija, kao i odlukom koju je donela Evropska fudalska unija tim povodom, izgubile obe strane.

- 18:18 - Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izneo je svoje mišljenje povodom odluke UEFA.

- 16:22 - Predsednik FSS-a, Tomislav Karadžić najavio je da će do kraja dana podneti ostavku!

- 16. 00 - Fudbalski savez Srbije najavio je žalbu na odluku UEFA

- 15. 58 - Selektor srpske reprezentacije, Dik Advokat izjavio je da je evidentno da "neko ne želi Srbiju u Francuskoj".

- 15.48 - I Danci su nezadovoljni odlukom UEFA.

- 15.37 - I bivši srpski košarkaš, Marko Jarić izneo je svoje mišljenje o presudi UEFE.

 

- 15.24 - Albanski navijači pozvali su na masovne proteste u Tirani i Prištini posle odluke UEFA. Društvene mreže na Kosovu i u Albaniji prebukirane  su posle odluke saopštenja UEFA. Za poslepodne je najavljen protestni skup u Tirani, pod sloganom: "UEFA, ne za... se sa Albancima!

- 14. 40 - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izneo je svoj stav o odluci UEFE.

- Kaznu UEFA prema našem savezu najblaže rečeno vidim kao kontradiktornu i nepravednu, šta god da bude navedeno kao obrazloženje i razlog za donosenje iste. Nelogično je da se oduzmu tri boda, a da se istovremeno i pobedi jer se time anulira pobeda, a dalje postavlja pitanje šta je smisao službenog rezultata ako je ovo efekat istog. Ubeđen sam da će se FŠ žaliti i za to ima moju punu podršku - rekao je Udovičić.

- 14.06 - Svoje mišljenje o celokupnoj situaciji izneo je i trener Crvene zvezde, Nenad Lalatović.

- 12.48 - Odluka UEFE postaje još apsurdnija ako seu u obzir uzme da nijedan igrač Albanije nije kažnjen.

- 12.37 - Hrvatski mediji smatraju da je UEFA bila blaga prema Srbiji.

- 12.16 - Evo kakve su šanse za plasman srpske selekcije na EURO, posle odluke UEFA.

- 12. 07 - Ultra desničarska partija "Crveno-crna alijansa (AK)" pozvala je na proteste u Švajcarskoj i Belgiji.

- 12.o5 - Oglasio se i fudbaler Albanije, Bekim Balaj sa sarkastičnom porukom.

- Platini, izvini što sam glavom udario stolicu - rekao je Belaj.

- 12.01 - Dušan Maravić, dugogodišnji član FIFA i UEFA rekao je da je Srbija platila ceh nepoštovanju pravila, kao i da je vreme da krenemo da se ponašamo kao sav normalan svet.

- FSS, Zvezda, Partizan, Vojvodina Rad, Novi Pazar ne razgovaraju između sebe, ne sarađuju, ratuju jedni protiv drugih. UEFA sve to zna. Njihova poruka je jasna. Stavite ključ u bravu ili počnite da igrate kako sav normalan svet - rekao je Maravić.-

- 11.33 - Advokat FS Albanije smatra da je ovo šamar u lice Albancima.

- 11.19 - Nekadašnji napadač Partizana, a sada predsednik takozvanog FS Kosova, Fadilj Vokri smatra da je odluka UEFA skandalozna.

- Jutros me je predsednik FS Albanije obavestio o odluci UEFA. Stvarno ne razumem tu odluku. To je skandal, to je politička odluka. Stolica je bačena na teren, igrači albanske reprezentacije su napadnuti, a UEFA je registrovala meč u korist Srbije. Stvarno neverovatno - rekao je Vokri.

- 11.12 - Po statustima navijača Srbije na društvenim mrežama, može se videti da su veoma razočrani odlukom UEFA, kao i da smatraju da Evropska fudbalska unija želi da na EURO 2016. godine pošalje Dance (kao i 1992. godine) i Portugalce.

 

- 11.05 - Na Tviter stranici UEFE, navijači Albanije su mnogo aktivniji nego srpski fanovi. Konstano vređaju Mišela Platinija, nazivajući ga Mišelom Platinijevićem.

- 11.00 - Na svom Tviter nalogu, srpski košarkaš Danilo Anđušić  rekao da je odluka UEFA apsurdna.

- 10. 58 - Selektor Albanije, Đani De Bjazi rekao je da je odluka UEFA nepravedna.

- Nema pravde. Razočaran sam odlukom UEFA. Razumem komisiju, ali je teško prihvatiti presudu - rekao je De Bjazi.

- 10.45 - Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović rekao je da nije zadovoljan odlukom Evropske fudbalske unije, kao i da će se FSS oglasiti saopštenjem

- 10. 36 - Fudbalski savez Albanije najavio je žalbu povodom odluke UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гана

    24. oktobar 2014 | 12:38

    Овим мерама!се кажњавају фудбалери Србије који нису криви ни за шта!Реално,за лошу организацију треба новчано казнити фудбалски савез Србије,а за провокације треба казнити фудбалски савез Албаније и играче Албаније који су правили хаос на терену!Фудбалери Србије нису ни за шта криви,а одузимањем бодова,они су највише кажњени,јер одузимање бодова је директан ударац на фудбалере а не на савез!!!Иступити из квалификација!

  • Dr. Mr.

    24. oktobar 2014 | 12:28

    SAVEZ HITNO DA NAPUSTI KFALIFIKACIJE!! NAMA OVO NE TREBA, MOZEMO BEZ PLACENIKA! UEFA STIDITE SE, SRAM VAS BILO! DANAS SRBIJA SUTRA KO ZNA KOJA ZEMLJA.. DNO DNA!

  • Stidljiv

    24. oktobar 2014 | 12:06

    Čisto da se zna ZA SRBIJU ne može biti da mi nismo krivi. I kad nismo tad jesmo. Kako nas proganjaju politikom tako i u Sportu. Sve je dokazano više puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA