Advokat smatra da UEFA pravi veliku grešku i da je utakmica sa Dancima krucijalna za plasman na EURO!

Selektor reprezentacije Srbije održao je u četvrtak popodne u hotelu Hajat konferenciju za štampu povodom predstojećeg susreta sa Danskom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se održava 2016. godine u Francuskoj

  • 0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da je i dalje optimista kada je u pitanju plasman na šampionat Evrope u Francuskoj, uprkos kazni Evropske fudbalske unije (UEFA) od minus tri boda zbog prekida utakmice sa Albanijom.

- Drago mi je što momci vole da igraju za svoj zemlju, to se posebno videlo protiv Albanije. Igrači su motivisani da ostvare dobar rezultat protiv Danske i ukoliko pobedimo nadoknadićemo tri boda koja nam je oduzela UEFA. Sve je u grupi još uvek otvoreno i verujem da će tim pobedom protiv Danaca podići samopouzdanje - izjavio je Advokat na konferenciji za medije u hotelu Hajat, na kojoj je saopštio spisak igrača za meč sa Dancima i prijateljski duel sa Grcima.

On je dodao da će protiv Danske prvi put u karijeri predvoditi tim pred praznim tribinama, za razliku od danskog kolege Mortena Olsena koji je imao takvu situaciju.

- Jeste neobično, ali se pripremamo na to. Kada pogledamo tabelu jasno je da nam je pobeda neophodna i uložićemo mnogo trudi da bismo do nje došli - naveo je holandski stručnjak.

Prema njegovim rečima povređeni zamenik kapitena Aleksandar Kolarov nalazi se na spisku jer ima veliku želju da igra za reprezentaciju.

- On će doći u Beograd i radiće po posebnom tretmanu, pošto ima nagoveštaja da oporavak ide u dobrom smeru. Videćemo narednih dana, iako ne želimo da rizikujemo  -rekao je Adovakt.

Advokat je prokomentarisao i mogućnost pozivanja Marka Vejinović, koji pruža odlične partije u Viteseu.

- Čitao sam u srpskim medijima da sam poslao Željka Petrovića da ga gleda, što niej tačno. Istina je da ga pratimo, ali u ovom trenutku imamo dovoljno igrača u veznom redu i moraće da sačeka. Osim toga, nemam vremena da eksperimentišem, potreban nam je rezultat. Još mnogi igrači su na mom skeneru, kao što su na primer braća Šćepović i Luka Milivojević, ali po meni još uvek nisu dokazali da su bolji od postojećih - jasan je selektor.

On je iskoristio priliku da još jednom naglasi da odluku UEFA, koja je srpskom timu oduzela tri boda zbog prekida meča sa Albanijom, smatra lošom.

- Razočaran sam jer je kažnjena samo jedna strana. Nismo mi započeli incident, posle svega hteli smo da igramo, ali su to Albanci odbili - ocenio je Advokat.

Na pitanje novinara zašto nije uživo gledao večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, Advokat je rekao:

- Gledao sam derbi na televiziji, a na utakmici su bila dvojica mojih pomoćnika - objasnio je selektor Srbije.

Na kraju konferencije, Advokata je prokomentarisao i dosadašnje partije Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića u svojim klubovima.

- Mitrović je veoma dobar igrač, ima veliki dar za gol, ali nije standardan u jednoj ekipi kakva je Anderleht. On sve hoće da uradi lakšim putem, ali pošto je pametan momak polako kapira da mora naporno da radi da bi dostigao vrhunski nivo. Što se tiče Markovića, mora da bude konkretniji. Igra previše ziheraški. Neka se ugleda na Sterlinga, jer kada Englez uzme loptu nešto se obavezno desi. Tako mora i da bude sa Markovićem, bilo da je to prodor, dobar pas ili šut - rekao je Advokat.

Srbija će 14. novembra dočekati Dance na stadionu Partizana, a utakmica koja će početi u 20.45 sati igraće se bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) nakon prekida meča sa Albanijom.

Četiri dana kasnije srpski nacionalni tim odigraće prijateljski meč sa Grcima, u Hanji, na ostrvu Krit, od 18 sati. Pripreme za predstojeća dva meča počinju u ponedeljak, 10. novembra, u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA