Šta povezuje Dejana Stankovića i Predraga Mijatovića, a nije reprezentacija? (VIDEO)

Dvojica legendi jugoslovenskog fudbala imaju prvi gol u profesionalnim karijerama postigli su protiv istog kluba

  • 7

Dva možda i najveća fudbalska imena ponikla u Partizanu i Crvenoj zvezdi u poslednje dve decenije su Predrag Mijatović i Dejan Stanković, koji su kako u crno i crveno-belom dresu, tako i u reprezentaciji, ali i najvećim evropskim klubovima za koje su nastupali ostavili neizbrisiv trag.

Legende jugoslovenskog, odnosno srpsko-crnogorskog fudbala zajedno su nastupali u nacionalnom dresu na prvenstvu sveta u Francuskoj 1998. godine, kao i prvenstvu Evrope u Belgiji i Holandiji dve godine kasnije. Međutim osim "plavog" dresa Stankovića i Mijatovića povezuje još nešto. Evo i šta!

Prvi gol u dresu Zvezde Stanković je postigao protiv Podgoričke Budućnosti, a ista je situacija i sa Mijatovićem, koji je po dolasku u Humsku 1990. godine upravo iz Budućnosti, bio strelac svog prvog gola u crno-belom dresu u meču sa svojim matičnim klubom!

Pogledajte prvi gol predraga Mijatovića u dresu Partizana.

Zvezda je savladala Podgoričane sa 5:1, a Stanković je na tom meču postigao dva gola.

Prvim je ušao u istoriju kluba iz Ljutice Bogdana, jer je u tom trenutku sa 16 godina 11 meseci i 24 dana postao najmljađi strelac ikada u crveno-belom dresu, a taj rekord je tek 2014. godine oborio mladi Luka Jović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    21. novembar 2014 | 16:46

    Da li ce se ponoviti igraci kao sto su ove dve legende...Mada tesko, danas se retko vidjaju igraci sa ulice, sad je sve to fabrikovano, klinci se odmah ukljucuju u razne fudbalske skole i gluposti..

  • gggc

    21. novembar 2014 | 18:49

    Savicevic je za stankovica dr mr prof fudbala! Ili ti jednostavno genije... A sta povezuje deja i pedju? Buducnost, CG, broj na dresu, mnogo vise nego gore navedene! Pozz

  • Weed

    21. novembar 2014 | 18:29

    Legende nema sta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA