Ovo su najblistaviji trenuci Partizana protiv engleskih timova! (VIDEO)

Uoči gostovanja crno-belih u Londonu, odlučili smo da vas podsetimo na neke od najboljih rezultata koje su oni ostvarili u duelima sa ostrvskim klubovima

  • 0

Fudbaleri Partizana u četvrtak gostuju Totenhemu na "Vajt Hart Lejnu" u Ligi Evrope. Prvi susret između dva tima je završen bez golova u Beogradu, a mi smo odlučili da vas podsetimo na najbolje mečeve koje su crno-beli odigrali sa timovima iz Engleske i sa Ostrva.

1. Partizan - Mančester junajted 2:0, 0:1 - U polufinalu Kupa šampiona 1966. godine crno-beli su igrali protiv slavnog Mančester junajteda koji je sa klupe predvodio čuveni Met Bezbi. Na stadionu JNA u Humskoj pred 50.000 gledalaca bilo je 2:0 za srpskog predstavnika, a golove su postigli Hasanagić i Bečejac, dok je u revanšu bilo 1:0 za engleski tim, a strelac je bio Nobi Stajls što je donelo prvo finale nekom klubu sa ovih prostora u najjačem evropskom takmičenju gde su poraženi od Reala iz Madrida.

2. Partizan - KPR 4:0, 2:6 - Na sledeći veliki uspeh protiv protiv engleskih klubova čekali su 18 godina, a onda je usledila istorijska utakmica i pobeda protiv Kvins Park Rendžersa. Posle neočekivanih 6:2 u Londonu, usledio je revanš u Beogradu, a crno-beli su napravili jedan najneverovatniji kambek koji se dogodio.

Od unapred otpisanih postali su pobednici, ali kao da se te večeri naslutila u vazduhu nezaboravna utakmica, jer je oko 50.000 ljudi došlo da podrži klub iz Humske, a kada je počela da veze četa koju je sa klupe vodio Nenad Bjeković dobili su i razlog zašto su došli. Dragan Mance je odmah na startu načeo Engleze, sa penala ih je sludeo Dragi Kaličanin, bomba Miodraga Ješića ih je dokusurila, a onda je Zvonko Živković izazvao eksploziju na tribinama za prolaz u osminu finala kupa UEFA.

3. Partizan - Njukasl 1:0, 1:2 - Na revanš meču 1. kola kupa UEFA, Partizan je postao slaba tačka Njukasla u njihovom drugom odmeravanju snaga. Bila je to 1998. godina, a crno-beli su poraženi prvom meču od "svraka" 2:1, onda je usledio revanš u Humskoj i minimalna pobeda koju je sa bele tačke doneo Vuk Rašović, koji je bio precizan i u Engleskoj, a to je značilo i prolaz dalje srpskog tima.

4. Partizan - Njukasl 0:1, 1:0 (4:3) - Bio je to jedan od najslavnijih trenutaka u modernoj istoriji Partizana kada su u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ponovo odmerili snage sa Njukaslom i ponovo izašli kao pobednici. Posle prvog meča u Srbiji koji su izgubili minimalnim rezultatom, došao je revanš u kome je Ilijev doneo produžetke, a onda i penale.

Usledila je već čuvena penal serija koju je završio Milivoje Ćirković posle koje je izazvao pravi trans u Srbiji, koja je dobila prvi klub u Ligi šampiona od njenog osnivanja.

* Partizan - Seltik 2:1, 4:5 - Ovaj duel smo namerno stavili pod zvezdicu, jer nije protiv engleskog tima, li jeste protiv ekipe sa Ostrva. Trijumf od 2:1 u Mostaru, jer je stadion u Humskoj bio pod suspenzijom UEFA zbog incidenata na susretu protiv Rome godinu dana ranije, nije obećavao ništa dobro fudbalerima crno-belih u revanšu.

Crno-beli su u međuvremenu ostali bez trenera Momčila Vukotića, a njegovo mesto je zauzeo Ivan Golac i poveo za Glazgov već prežaljeni tim, a onda je tamo usledilo fudbalsko ludilo. Vujačić je doneo ranu prednost Partizanu, ali su domaćini sa dva gola Džikanovskog, ali je izjednačenje doneo Đorđević, međutim, ponovo je prednost "keltima" vratio Džikanovski, da bi Milko Đurovski doneo novo poravnanje.

Ipak, domaćina ni to nije uspelo da slomi i pogocima  Vokera i ponovo Džikanovskog, koji se sa četiri gola proslavio na tom meču, dolazi do u tom trenutku nedostižnih 5:3, ali je onda Slađan Šćepović uspeo da pogodi mrežu protivnika i donese crno-belima prolaz dalje zbog četiri postignuta gola u gostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA