Ovakvi jubileji u srpskom sportu skoro i da ne postoje!

Ni manje, ni više nego 130 godina postojanja proslavio je atletski klub Proleter

  • 0

Atletski klub Proleter iz Zrenjanina proslavio je veliki jubilej koji je veoma redak u srpskom sportu. Ova, možemo reći, sportska institucija proslavila je 130 godina svog postojanja što je neverovatno za ove naše uslove.

U prepunoj Baroknoj sali mnogobrojni gosti su uveličali proslavu i prisetili se uspeha koje su takmičari Proletera ostvarili ove godine. Sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković pozdravio je sve prisutne na proslavi.

- Velika je čast imati klub koji broji 130 godina. Atletika se ne zove bez razloga "kraljica sportova". Ona je bazičan sport i dugo godina je u našem društvu bila zapostavljena. Sada joj polako vraćamo stari sjaj, staze se grade u nekoliko gradova, nadamo se da će u okviru paraolimpijskog centra se izgraditi i staza u Zrenjaninu i da će ovi odlični momci i devojke iz Proletera imati prostor za treniranje - rekao je Branković.

Atletičari Proletera prošle godine postigli su odlične rezultate. Ženska ekipa vicešampion je države, Goran Podunavac, državni je prvak, a izuzetnu sezonu imala je i Sonja Stolić.

Nakon svečanosti u Baroknoj sali, druženje je nastavljeno u Narodnom muzeju gde je postavljena izložba fotografija i eksponata vezanih za atletiku u Zrenjaninu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA