Teletović je mogao da umre da je ušao u avion!

Trener Bruklina je otkrio da ko zna kakav bi ishod bio da timski lekar nije zahtevao detaljne preglede pluća bosanskog košarkaša i da je on sa prvobitnom dijagnozom ušao u avion za Njujork

  • 0

Reprezentativcu BiH Mirzi Teletoviću je pre nekoliko dana otkrivena plućna embolija zbog čega će sigurno propustiti ostatak sezone u NBA ligi, a trener Bruklin Netsa Lionel Holins je otkrio koliko je u stvari imao sreće njegov igrač što je timski doktor insistirao na detaljnim pregledima.

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine je osetio da otežano diše na utakmici protiv Klipersa u Los Anđelesu, a lekar "mrežica" Tim Volš ga je odmah odveo u bolnicu, gde su mu konstatovali samo umor, međutim, Volš je zahtevao detaljni pregled pluća na kome su otkriveni krvni ugrušci u oba plućna krila.

- Da je Mirza ušao sa nama u avion mogao je lako da umre. Hvala Bogu da je Tim bio sa njim insistirao na svim dodatnim pregledima - ispričao je trener Netsa Holins, čime je upozorio na činjenicu da ko zna kakav bi ishod bio da je reprezentativac BiH napustio bolnicu posle prve dijagnoze.

- Naše misli su sa njim i njegovom porodicom. Srećni samo što je naš medicinski tim u saradnju sa osobljem bolnice uspeo da otkrije zdravstveni problem. Posetio sam ga i dobro raspoložen ulazi u proces oporavka - kazao je generalni menadžer Bruklina Bili King.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Teletović će ostati u bolnici u Los Anđelesu sve dok ne dobije dozvolu da putuje, nakon čega će rehabilitaciju nastaviti u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA