ŠTA ĆE NAM ONA? Košarkašice Srbije protiv igranja Amerikanke za reprezentaciju!

Izava američke košarkašice Danijel Nikol Pejdž da se "prepoznala u Srbiji", naišla je na osudu brojnih srpskih igračica koje su u šoku, jer smatraju da jedna prosečna inostrana igračica zauzima mesto srpskim talentima

  • 28

Sportska javnost koja nije mnogo upoznata sa situacijom u ženskoj košarci uglavnom je s oduševljenjem prihvatila presedan- dolazak američke igračice Danijel Nikol Pejdž u Srbiju, dobijanje srpskog pasoša, zaduženje nacionalnog dresa i pristanak da igra bez ikakve nadoknade.

Međutim, da li je sve baš tako sjajno?

Iako su predsednik Dragan Đilas i selektor Marina Maljković sigurni u svoju odluku i spremni da snose posledice u slučaju neuspeha ove igračice, njene koleginice koje konkurišu ili samo dobro poznaju situaciju u ženskoj košarci su zgrožene!

To se ne odnosi samo na one koje mogu da igraju na poziciji krila i krilnog centra, već generalno, mnogobrojne srpske košarkašice koje međusobom negoduju zbog dolaska Amerikanke.

- Budući da na toj poziciji u reprezentaciji imamo odlične Jelenu Milovanović, Jovanu Rad i Aleksandru Crvendakić  koje su standardne u reprezentaciji i redovno se odazivaju, ostaje nejasan dolazak još jedne igračice sa kojom treba da dele minutažu - zapitala se je jedna košarkašica, koja nije želela da joj se navodi ime,  kada je čula vest.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U pitanje se dovodi i njena statistika, koja prema komentarima nije dovoljno dobra da bi Nikol Pejdž dobila poziv da zaigra za Srbiju (u proseku beži 13 poena i devet skokova po meču u francuskom klubu Basket Landes), pošto navode da "nije ništa posedno" kao i da su neki drugi, nesportski faktori presudili da ona zaigra za naš nacionalni tim.

Foto: fiba.com Foto: fiba.com

Ono zbog čega Srbija jeste zemlja košarke, kako je dokazala prošlog leta dokazala muška selekcija su snaga, osećaj pripadnosti, borba za uspeh i ponos ljudi sa kojima imate zajedničku istoriju, kulturu, verovanja jezik- što sada nije slučaj.

Na kraju, mnogi ismevaju izjavu američke igračice  "prepoznala sam se u Srbiji", pošto nikada ni na jedan način nije mogla da oseti duh i zajedništvo igranja za ovaj tim.

Ovako je ukratko izgledala prepiska dve srpske košarkašice na društvenoj mreži koje se nisu ustručavale javno da negoduju zbog dolaska Amerikanke.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook
Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook
Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook
Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jv

    4. mart 2015 | 21:24

    Ooo Boze, tolio sujete na ovako malom prostoru... To zemlja ne moze da izdrzi. Pa sta im smeta? Ako ne bude dobra, sama ce ispasti, ako bude dobra - super svima! U cemu je problem, osim problem sujete?

  • Aca

    4. mart 2015 | 21:43

    Kao prvo belezila je 17,2 poena po utakmici,to moze lako da se proveri.Drugo,ako ste slusali konferenciju za stampu bili bi ste upoznati da nemamo pokrivenu tu poziciju.Trece,nije dovoljno odazivati se samo reprezentaciji,a nemati ucinka.

  • Dovla

    4. mart 2015 | 22:58

    A sta ste uradile sad na svetskom prvenstvu pa nam kao netreba ta devojka!Poštujem svakog stranca koji želi da igra za Srbiju,a ove naše foliranti nje bolje da ćute!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA