PLAKAO SVAKI PUT KAD IZGUBI: Nepoznati detalji iz života novog pleja Partizana! (VIDEO)

Džoš Akojon je već rekao da je upoznat sa navijačima crno-belih koji važe za jedne od najboljih u Evropi, a mi zato upoznajemo srpsku košarkašku javnost sa njim

  • 21

Partizan je konačno doveo plejmejkera koga su i trener Duško Vujošević, ali i navijači toliko dugo čekali. Džoš Akojon dolazi u Srbiju sa epitetom jednog od najboljih igrača kineske lige, gde je prosečno beležio više od 30 poena po utakmici, a tokom karijere bio je i član Dalas Maveriksa.

Novi plej crno-belih je već poručio pristalicama svog novog kluba da je čuo za njih da su najbolji u Evropi i da je upoznat sa atmosferom koju prave na utakmicama, ali koliko navijači poznaju njega. Mi smo pronašli jedan njegov intervju od pre nekoliko godina u kome je pričao o tome zašto je izabrao košarku, o svojim kvalitetima i idolima.

- U srednjoj školi sam gleda Alena Ajversona kako igra i to je u meni probudilo ljubav za košarkom, iako je moj stariji brat igrao američki fudbal i do tada nisam bio zainteresovan za košarku. Ipak, gledajući Ajversona i stvari koje je radio na terenu prosto sam se navukao - rekao je o svojim košarkaškim počecima Akojon.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Organizator igre iz Kalifornije kada govori o svojim kvalitetima uvek ističe sposobnost da dobro pogađa iz otvorenih pozicija, brzinu, ali i dobru igru u odbrani mada veruje da uvek može da je poboljša.

- Mogu da pogodim bilo koji otvoreni šut i uvek sam dobra opcija u napadu kada je u pitanju postizanje koševa. Takođe unosim dosta energije u odbrani, jer sam učio od jednog od najbolji specijalista za odbranu Dika Beneta. Umem da se pozicioniram i razumem kako ona funkcioniše, ali uvek mogu da napredujem i učim u tom segmentu igre.

Tokom igranja na koledžu imao je prilike da igra protiv nekih od poznatih NBA igrača poput Nejta Robinsona, Arona Aflaloa i Džordana Farmara, ali kada su u pitanju njegovi idoli dvojica se izdvajaju.

- Kada je u pitanju napad, onda je to isti čovek zbog koga sam počeo da igram košarku, Alen Ajverson. Obojica smo niski, ali se ponašamo kao da nas niko ne može zaustaviti. Dopadaju mi se stvari koje radi Brajant, ali i Edi Haus i Redžon Rondo. Međutim, najveći su mi Ajverson i Haus.

U izgradnji karijere je veliku odršku imao od strane svoje porodice naročito od oca i brata, a prilikom ovog intervjua je priznao da ne voli da gubi, pa ni kada igra sa prijateljima ili sa rođenim bratom.

- Nikada nisam uspevao da pobedim brata u meču "1 na 1". Uvek bismo igrali tako i uvek sam plakao posle tih naših duela i plačući dolazio kući. Međutim, kako su godine prolazile ja sam rastao i učio i došao do toga da ga razbijem svaki put. Mislim da je to bio jedan važan korak za mene - ispričao je Akojon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikigrobar

    5. mart 2015 | 13:30

    Sta si plakao plakao si. Stizu bolji dani. Gazimo limenke sve redom... Stize parni valjak.

  • grobar do koske

    5. mart 2015 | 11:05

    ..XXAAXXAA..Mislim da si onda pogresio klub, NIJEDAN IGRAC SVETINJE DECENIJAMA U NAZAD NIJE PLAKAO, A I NECE NI U NADOLAZECIM DECENIJAMA U BUDUCNOSTI, TAKO DA SI TREBAO OTICI U MUTANT, ZNA SE KO JE ZADUZEN U SRBIJI ZA PLAKANJE-ONI DECENIJAMA PLACU, NARICU, NAVIKLI SU I NAUCENI DA GUBE, A POSEBNO SU NAVIKLI NA VELIKE PATNJE I DUSEVNU BOL KOJU IM NANOSI-PARTIZAN-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! GROBARI-NE-PLACU !!!...XXAAXXAAXXAA..

  • Dača

    5. mart 2015 | 11:41

    Odlično

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA