Posle Matićevog gola njemu su slali SMS-ove: Krupniković otkriva kako se vežba i izvodi volej preko glave! (VIDEO)

Nebojša Krupniković za Telegraf priča o golu srpskog reprezentativca, koji neverovatno liči na najlepši pogodak ikada viđen na večitom derbiju, koji je postigao pre 20 godina

  • 14

Srbija je poražena u Lisabonu sa 2:1, a jedina svetla tačka utakmice protiv Portugalije bio je Nemanja Matić. Naš reprezentativac postigao je spektakularan gol makazicama, koji je Srbiju podigao na noge, ali i čitav svet!

MAKAZICE KOJE SU ODUŠEVILE PLANETU: Ovako su svetski mediji izvestili o golu Matića! (FOTO) (VIDEO)

OVAKAV GOL SRBIJA NE PAMTI! Makazice Matića šokirale Portugalce! (VIDEO)

Ne postižu se ovakvi golovi često, u Srbiji još ređe, ali ljubitelji fudbala pamte gotovo idntičan pogodak, koji je pre 20 godina postigao jedan srpski fudbaler.

Nebojša Krupniković je na stadionu Partizana 18. marta 1995. godine postigao najlepši gol ikada viđen na večitom derbiju. Gol Matića odmah nas je podsetio na njegovo remek delo. Kontaktirali smo ga, kako bismo čuli njegove utiske posle pogotka koji neverovatno liči na njegov najbolji gol u karijeri.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Matić je postigao neverovatan gol! Fantastično je reagovao, identično kao što sam ja to uradio pre 20 godina. Oduševio je reakcijom! Golman se potpuno iznenadio. Nije ni reagovao, jer takvi potezi se ne očekuju i ostave te potpuno zatečenog.

Da li ste odmah pomislili na vaš gol Partizanu kada ste videli šta je Matić uradio?

- Iskreno, jesam, stvarno podseća na moj gol. Dobio sam i 4-5 SMS-ova odmah ''vidi kakav gol, isti kao tvoj''. Dao je fantastičan gol na veoma bitnoj utakmici. Jedino ostaje žal što je Srbija izgubila, ili što bar nismo sačuvali 1:1. To je i jedina razlika u odnosu na moj pogodak, pošto je Zvezda bila neporažena na toj utakmici, koja je završena rezultatom 2:2.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Koliko je tehnički zahtevno izvesti takav udarac?

- Matić je verovatno vežbao na treninzima takve poteze. Fudbaleri u mlađim kategorijama probaju na treninzima atraktivne poteze kao što su makazice, voleji, okreti... Potrefi se nekada da i na utakmici naleti lopta na koju možete da ragujete tako, pa to budu svetski golovi.

- Potrebno je pogoditi pravi tajming, treba imati i malo sreće da se sve poklopi, ali i hrabrosti da se usudite na takav pokušaj. Kod takvih šuteva lopta najčešće ode preko tribina, pa se ne odlučuju svi na tako nešto.

Jeste li vi vežbali takve poteze na treninzima dok ste bili u Zvezdi?

- Jesam, obično kada padne sneg. Onda vežbaš makazice i bacaš se u sneg, jer ne možeš da se povrediš. Kada su dobri tereni kao što su na Marakani i JNA, onda može da se izvede takav potez.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Mislite li da zbog loših terena na ostalim stadionima u Srbiji ne viđamo takve poteze u našoj ligi?

- Mislim da je to i do terena i do igrača - prokomentarisao je popularni Krupni uz osmeh.

Kako se osećate sada kada nećete biti jedini srpski fudbaler koji je postigao takav gol?

- Kamo sreće da svake godine naši fudbaleri daju takve golove! Nećemo valjda u narednom preriodu opet čekamo 20 godina na takav. Verovatno će posle ovog gola Matića biti više takvih pogodaka, jer će sada, nadam se, i drugi igrači više pokušavati da na tako atraktivan način savladaju golmane - zaključio je bivši napadač Crvene zvezde.

U priloženim video snimcima možete da uporedite golove koji neverovatno liče i postignuti su sa govovo identične pozicije.

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran bl

    30. mart 2015 | 18:32

    Ja odavno nisam gledao lošiju igru Srbije.jadno.i nakon tog gola smo dozvoli da nakon 2 minuta primimo drugi gol.ovo je za mene definitivno najlošiji tim u zadnjih 30-tak godina

  • Srđan

    30. mart 2015 | 19:28

    Goru reprezentaciju nismo imali,svaka čast Matiću,ali ovakva nezelaganje,ne pamtim. Došli su samo reda radi...

  • mladen

    30. mart 2015 | 18:24

    Poslednji ovakav evrogol u derbijima.Bilo je i posle lepih,ali ne kao ovaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA