Kad Evroliga kažnjava: Alba plaća više od Galatasaraja, zbog divljanja turskih navijača!

Klub iz Berlina platiće 40 000 evra, a Galatasaraj 10 000 manje, posle prekida evroligaškog duela ova dva tima, koji su izazvali navijači turske ekipe

  • 1

Disciplinski sudija Evrolige odredio je kazne za Albu i Galatasaraj zbog incidenata koji su se dogodili na njihovoj utakmici odigranoj 19. marta u O2 Areni u Berlinu.

Novo divljanje navijača Galatasaraja! Prekinut meč Evrolige u Berlinu! (VIDEO)

Alba je kao domaćin utakmice sankcionisan novčanom kaznom od 40 000 evra, jer nije preduzela sve neophodne preventivne mere kako bi se neredi sprečili. Sudija je naglašeno u svojoj odluci da disciplinski zapisnik Alba Berlin bio ranije primer.

Gosti iz Istanbula kažnjeni su nižom novčanom kaznom u visini od 30.000 i svoj naredni meč igraće bez prisustva publike. Sudija je to obrazložio činjenicom da su navijači Galatasaraja više puta remetili tok utakmice. Poseban akcenat u obrazloženju sankcije je podatak da je turski klub ove sezone bio pod sankcijama nekoliko puta zbog incidenata navijača.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Podsetimo, navijači Galatasaraja su ove sezone u Evroligi napravili nekoliko teških incidenata. Sve je počelo na pred gostovanje Zvezde u Istanbulu, kada su ubili navijača crveno-belih Marka Ivkovića. Zbog toga je Galatasaraj kažnjen sa 100 000 evra, i dve utakmice bez publike.

Na prvom sledećem meču pred publikom došlo je do novog skandala, kada su fanovi Galate pogodili trenera Makabija Gaja Gudesa u glavu tvrdim predmetom.

Navijači Galatasaraja ponovo divljali! Razbili glavu treneru Makabija!

Novi u nizu incidenata Galatasarajevih pristalica viđen je u Berlinu, kada je nekoliko navijača uletelo na parket, zbog čega je utakmica prekinuta na određeno vreme. Pitanje je do kada će Evroliga imati tolerancije prema divljanju navijača ovog kluba...

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBENDA

    1. april 2015 | 14:24

    ISTO SE DESILO IZMEDJU PARTIZANA I BUDUCNOSTI U PODGORICI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA