Ispovest bivšeg košarkaša Partizana: Vraćam se u Makedoniju! Nije mi svejedno, ali se ne plašim!

Branislav Đekić koji nastupa za klub iz Kumanova, grada u kome je započeo novi rat na Balkanu, trenutno se nalazi u Srbiji, ali planira da se u nedelju uveče vrati klupskim obavezama, iako niko ne može da mu garantuje bezbednost

  • 5

Situacija u Makedoniji je izazvala šok i nevericu ne samo u regionu, već i u čitavom svetu. Teroristički napad u Kumanovu je glavna vest na svim meridijanima, a prema poslednjim informacijama osam policajaca je stradalo u oružanim okršajima na ulicama ovog makedonskog grada.

RAT U MAKEDONIJI SE NE SMIRUJE: Ubijen još jedan policajac, ranjena dvojica, rafali odjekuju, helikopteri iznad grada! (FOTO) (VIDEO)

Zbog svih dešavanja u susednoj državi zavladala je velika zabrinutost i u okolnim zemljama i konstantno se traži informacija više o najnovijim događajima. Srpski košarkaš Branislav Đekić koji je nekada nosio dres Partizana, a sada nastupa upravo za ekipu iz grada u kome se dogodio teroristički akt.

On se trenutno nalazi u Srbiji u koju je stigao u petak pošto je dobio slobodne dane od kluba, a ekskluzivno za Telegraf je ispričao svoje viđenje događaja koji su počeli u subotu i još traju na ulicama Kumanova.

Foto: aba-league.com Foto: aba-league.com

- U petak uveče smo odigrali utakmicu i dobili dva slobodna dana, došao sam kući u Srbiju, a jutros kada sam se probudio dočekale su me užasne vesti. Iako sve saznajem preko medija koji kažu da se situacija smirila, čuo sam se sa ljudima iz kluba koji priznaju da se još povremeno na ulicama začuje po koji pucanj - započeo je priču za Telegraf Đekić.

Iako se još uvek ne zna kada će ova situacija biti završena i da li će okršaji policije i terorista prestati, on planira da se u nedelju uveče vrati u Makedoniju.

Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

- Niko ne može da nam garantuje bezbednost, ali prema profesionalnim obavezama morao bih da se vratim u nedelju uveče. Kako je granica zatvorena, ne znam da li ću preći, ali ako mi bude javljeno da moram da se vratim, vratiću se u Skoplje. Imamo da odigramo još tri utakmice, posle toga nas očekuje plej-of i nadam se da ćemo normalno završiti sezonu - kazao je Đekić i objasnio nam šta se dešavalo u Skoplju svih prethodnih dana.

- Koliko znam, u Skoplju nije strašno kao u Kumanovu. Sve to što se dešava udaljeno je od mesta gde mi živimo. Bilo je demonstracija što svako ne može da donese ništa dobro, ali nisam mogao da očekujem da će biti mrtvih.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

On će se ipak uprkos svemu zaputiti nazad u Makedoniju kao pravi profesionalac spreman da odgovori svojim obavezama u klubu.

- Rekli su mi da budem u nedelju spreman da se vratim, i tako ću i uraditi, ako jave da je bezbedno. Ne znam šta će se desiti, nije mi svejedno, ali se ne plašim - rekao nam je Đekić.

Sve vesti o ratu u Makedoniji možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danilo

    10. maj 2015 | 15:29

    Nemacki mediji ni reči niti juče niti danas o situaciji iz Makedonije.

  • Gordana

    10. maj 2015 | 17:58

    Ove slike šiptara sa decom su nam već poznate-Šta u ratu traže sa decom po ulici, da pokažu svetu kako im neko decu napada i onda ih prebacuju u Srbiju a iz Srbije nikada neće otići

  • Momo

    10. maj 2015 | 15:47

    Tako treba a ne stvarati paniku i strah sto zele teroristi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA