TERZIĆ UDARIO NA TOLETA I PARTIZAN: Karadžić bi radio sa đavolom, neka dođe UEFA! (FOTO)

- Pozivamo UEFA da dođe u srpski fudbal i da istraži sve u Srbiji, ali u poslednjih osam godina - rekao je generalni direktor Crvene zvezde na vanrednoj konferenciji

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić obratio se novinarima na vanrednoj konferenciji za medije, koja je zakazana u ponedeljak ujutru.

Dan nakon utakmice koja je izazvala pravi zemljotres u Srbiji, u kojoj su crveno-beli nakon preokreta savladali OFK Beograd 6:2, fudbaleri srpskog vicešampiona trenirali su bez glavnog trenera Miodraga Božovića.

>>> Javio nam se Zvezdin navijač čiji je tiket prodrmao Srbiju: Nisam imao dojavu, pogledajte šta sam još uhvatio!

Terzić se najpre začudio prisustvom velikog broja novinara tokom obraćanja koje je trajalo oko 45 minuta, a od samog početka je bilo jasno da će njegovo obraćanje biti odgovor na to što je komesar za integritet Fudbalskog saveza Srbije, Milivoj Mirkov, najavio  istragu srpske kuće fudbala na zahtev predsednika Tomislava Karadžića.

Takođe je otkrio da se i UEFA namerila na ovaj meč, jer je primetila velike uplate u kladionicama.

- Odlučili smo se za konferenciju zbog izjava Mirkova i Karadžića. Želimo da iznesemo i svoj stav, ali ćemo se osvrnuti i na dublja dešavanja od kako je Karadžić predsednik - rekao je Terzić, koji je pozvao Tužilaštvo, Interpol, UEFA, FIFA da sve istraže, ali ne od juče, nego u poslednjih osdam godina otkad je Karadžić na čelu FSS.

Spekulacije o pitanju regularnosti meča OFK Beograd - Crvena zvezda Terzić je nazvao "unapred pripremljeni scenario sprege između Tomislava Karadžića i Partizana".

- Na Skupštini sam rekao da verujem u titulu, ali samo dva dana kasnije krenula je poznata kuhinja u režiji Partizana i Saveza. General Mirkov nema običaj da se oglašava posle utakmica. Što se nije oglasio posle utakmice Partizana i Metalca, kada je Partizan dao tri gola za 15 minuta?

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mi iz Zvezde poručujemo: dosta nam je više generala Mirkova, dosta nam je Tomislava Karadžića, koji na tečnom engleskom priča sa Platinijem.

- Čaršijske priče su bile i da je Partizan regularno osvajao titule igrajhući sa šest-sedam prijateljskih klubova, 12-15 prijateljskih utakmica, 25-30 bodova prednosti, što je rezultiralo titulama, kvalifikacijama za LŠ, ogromnim prihodima od UEFA, pozicjom igrača na tržištu, a Zvezdu gurali u ambis. A sad se oni setili - zapitao se Terzić.

Generalni direktor je posvetio dosta vremena optužbama na račun Saveza i Partizana, imao je agresivniji nastup, a na neka konkretna pitanja nije ni odgovrio.

Nije želeo da govori o uplatama na kladionicama za meč, govoreći da se ne razume ni u softvere koje UEFA koristi kako bi takve stvari pratila.

Kako komenterišete da navijači Zvezde smatraju ovaj meč brukom za klub, glasilo je pitanje za Terzića, a on je odgovorio:

- Najveća bruka je to što Tomislav Karadžić ne sme nigde bez obezbeđenja.

TERZIĆEVO OBRAĆANJE (IZ MINUTA U MINUT)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Odlučili smo se za konferenciju zbog izjava Mirkova i Karadžića. Želimo da iznesemo i svoj stav, ali ćemo se osvrnuti i na dublja dešavanja od kako je Karadžić predsednik.

- Dok god oni ne budu imali dokaze, ne smeju da daju takve izjave, jer bacaju senku na regularnost takmičenja. Imali smo takav dogovor sa njima, ali on nije ispoštovan. Očigledno su imali unapred pripremljen medijski nastup. To je urađeno da bi diskreditovali Zvezdu za naredne utakmice u prvenstvu, i da bi diskreditovali Zvezdu pred predstojeće izbore.

- Na Skupštini sam rekao da verujem u titulu, ali samo dva dana kasnije krenula je poznata kuhinja u režiji Partizana i Saveza. General Mirkov nema običaj da se oglašava posle utakmica. Što se nije oglasio posle utakmice Partizana i Metalca, kada je Partizan dao tri gola za 15 minuta?

- Mi iz Zvezde poručujemo: dosta nam je više generala Mirkova, dosta nam je Tomislava Karadžića, koji na tečnom engleskom prila sa Platinijem.

- Pozivamo UEFA da dođe u srpski fudbal i da istraži sve u Srbiji, ali u poslednjih osam godina.

- Znate i vi mediji da je Partizan imao šest prijateljskih klubova i da je tako osvajao titule. I sad su se setili i Mirkov i Karadžić da pozivaju UEFA i Interpol. Za njih je problem što je Zvezda pobedila OFK, oni su želeli da pobedi OFK.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Evo pogledajte meč Vojvodina - Čukarički, nikad nisam video čudnije golove na jednoj utakmici. Zašto ta utakmica i pobeda Partizana nisu pod istragom?

- Dosta više povezivanja Zvezde sa kladionicom. Nikad u svom životu nisam ušao u kladionicu, ne znam gde su ti softveri UEFA i te silne uplate. Kad je Karadžić toliki stručnjak za informatiku, neka izađe sa konkretnim podacima.

- Dobro znamo Tomislava Karadžića, on je spreman na pakt sa đavolom da bi ostao na vlasti. Trebalo je da podnese ostavku još posle najveće bruke u istoriji srpskog fudbala. Tomislav Karadžić, Mirkov i Vućelić su udarili na Zvezdu.

- Znam da su mnogi novinari partizanovci, i da su urednici u sportu partizanovci, ali dajte malo objektivnosti. U startu ste pripremili sve za ovaj meč protiv OFK Beograda. Nemoj da se podsećamo bezbroj Partizanovih utakmica... Novi Pazar, Voždovac prošle godine.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Kako je nama oduzeta licenca prošle godine? Ja sam bio u Lisabonu sa Platinijem, i on mi je rekao: vi ste izbačeni. Zvezda to nije znala, ali FSS im to nije predočio i dao im rok. Da je Zvezda znala da joj treba tri miliona, završila bi licencu.

- Ovo što sada radi FK Partizan je prepisano od KK Partizan, što je godinama radio. Jel' treba da kleknemo pred njima i zahvalimo što smo drugi? Čestitiji smo i časniji i od Tomislava Karadžića i od Milorada Vučelića, i od svih iz Partizana.

- Treba da učinimo sve da liga bude regularnija, da mi sami akteri treba da kreiramo ambijent i učinimo je boljom. Ona je takva kakva je. Nit je bolja niti gora od celokupnog stanja u društvu.

- Aleksandra Šapića cenim kao najboljeg vaterpolistu, ali ne mogu da komentarišem njegove komentare o fudbalu.

Pitanje: Da li su Mirkov i Tomislav Karadžić znali unapred da ce doći "iz keca u dva"?

- Niti znam šta vam to znači, ja sam čovek iz sporta, ako ste vi kladioničar.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Pitanje, inače ponovoljeno dva puta: Kako komenterišete da navijači Zvezde smatraju ovaj meč brukom za klub?

- Najveća bruka je to što Tomislav Karadžić ne sme nigde bez obezbeđenja.

Pitanje: Šta se dešava sa trenerom Božovićem?

- Božović će biti trener, opustite se, sve je u redu. Čuo sam se malopre sa njim, pokidao se juče na utakmici, eno ga leži u krevetu.

Pitanje: Komentarišete šta je Partizan radio prethodnih godina, da li na taj način pravite opravdanje da nešto slično radi i Zvezda?

- Zvezda je juče odigrala regularnu utakmicu, i to je jedino što jedino mogu da vam kažem.

13.43 KRAJ KONFERENCIJE!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PRE KONFERENCIJE

13.06 Terzić je stigao u medija centar, i kada je video broj prisutnih novinara, rekao je:

- Šta je ovo, Brionski plenum nije imao ovoliko ljudi.

13.03 Inače, javio nam se Zvezdin navijač čiji je tiket prodrmao Srbiju >>> Nisam imao dojavu, pogledajte šta sam još uhvatio!

12.59 Oko 60 ljudi nalazi se u Medija centru... Vrelo napolju, vrelo unutra. Očekuje se dolazak Terzića.

12.53 Predstavnici Delija takođe su u sali.

12.49 Veliko interesovanje za ovu konfereciju pokazuje čak 11 kamera, i veliki broj predstavnika medija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

12.30 Pola sata pred početak konferencije, u restoran u okviru stadiona je Ognjen Koroman, trener mlađih kadeta crveno-belih, uveo je igrače na ručak, a baš u tom momentu su na televiziji prikazani golovi sa meča OFK - Zvezda.

Za sada bez tenzije na stadionu, novinarske ekipe se okupljaju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

12.25 Reagovao je i večiti rival, Partizan, izjavom potpredsednika kluba Milorada Vučelića: Nikada nisam video nešto slično, to je jedan od najtužnijih dana srpskog fudbala. To je katastrofa i spada u čist kriminal. Opširnije >>> OVDE.

12.00 Trening je jutros počeo oko 9.30, trajao je nepunih sat i po vremena, a kako su izjave fudbalera posle meča juče izostale, nakon treninga su se obratili predstavnicima medija.

Vukan Savićević: Nisam čitao medije, bolela me je glava, pa nisam otvarao novine da me ne bi još više bolela. Opširnije >>> OVDE.

Kapiten Predrag Rajković: Pokazali smo karakter, nadam se da se više neće dešavati da gubimo na poluvremenu. Dobili smo 6:2, prva je pobeda i nastavićemo da se borimo. Opširnije >>> OVDE.

CZ logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    20. jul 2015 | 12:14

    Utakmica namestena, bre prime 2 gola a posle za vreme od 10 minuta daju 4? Pa to nebi moglo da igra Barselona protiv penzionera....

  • Jogogo

    20. jul 2015 | 12:23

    Zar će da ih izbace u zonsku ligu sever.Auuuu,pa i to je malo,kazna mora biti veća!Sramotaaaaaa!

  • Konstantin

    20. jul 2015 | 12:26

    Jel imate Vi dokazi za ovo? Ako nemate dokazi, Vi ste budale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA