≫ 

UEFA dodelila Mažiću meč Mađarska-Belgija

Na turniru je ostalo još 12 timova, a među njima i Srbi koji su dobili pohvale za suđenje na oba meča

  • 15

Nisu samo pojedine fudbalske reprezentacije završile učešće na EP u Francuskoj posle prvog kruga, jer je UEFA u četvrtak kućama vratila i šest sudijskih timova koji očigledno nisu zadovoljili kriterijume.

Na EP više neće biti timova koje predvode Sergej Karasev (Rusija), Klement Turpin (Francuska), Vil Kolum (Škotska), Pavel Kralovec (Češka), Ovidiju Hategan (Rumunija) i Svein Odvar Moen (Norveška).

Ostalo je još 12 timova, a među njima i srpski tim koji čine Milorad Mažić, Dalibor Đurđević i Milovan Ristić kao ''sveto trojstvo'', odnosno Danilo Grujić i Nenad Đokić kao dodatne sudije.

Oni su od evropske kuće fudbala dobili meč Mađarska - Belgija u osmini finala. Taj susret je na programu u nedelju od 21 čas.

Takođe, Kako Telegraf saznaje od svojih izvora bliskih UEFA, Mažić i ekipa su na viskom nivou odsvirali oba meča. I onaj Švedska - Republika Irska, a pogotovo meč Španija - Turska koji su mnogi okarakterisali kao sporan.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

I pogrešili su - jer greška kod tog trećeg gola Furije i famoznog ofsajda nije postojala!

UEFA je odluku Mažićevog pomoćnika Đurđevića, kod trećeg gola Španije, pohvalila i podržala kao očigledan primer u kojim se situacijama striktno poštuju upustva, odnosno da ''kada sudija ima sumnju da je ofsajd, prednost bi trebalo dati napadaču.''

Otuda i ne čudi što UEFA srpske sudije ''sprema'' za finiš EP i velike utakmice koje slede. Najbolji su i dalje ostali na takmičenju, a nadamo se da će srpske sudije tek 10. jula posle finalnog meča spakovati kofere i krenuti put domovine.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NОBL 135

    24. jun 2016 | 10:48

    Covek treci put uzima za taksu 11000 evrica. Tako je Mazicu uzimaj od uefe a ne Platiniju i ostaloj Mafiji .Volim kad Srbin ozima lovu od Evrope

  • Doktor PFK

    24. jun 2016 | 09:25

    Bravo za sve.

  • Nemanja

    24. jun 2016 | 15:24

    Ako ima Boga bice I finale, bravo Mažiću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA