Albanski kadeti su igrali prljavo, a onda su videli šta je srpsko dostojanstvo (VIDEO)

Orlići su se držali dostojanstveno iako su trpeli provokacije

  • 11

Kadetska reprezentacija Srbije izborila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Hrvatskoj, a sve posle dobre igre i dva fantastična rezultata, najpre pobede protiv BJR Makedonije (3:1) a zatim još slađeg uspeha, uverljivog trijumfa protiv Albanije (2:0). Selektor Ilija Stolica bio je oduševljen pristupom protiv suseda.

- Možda smo neočekivano brzo rešili meč sa Albanijom, jer smo postigli golove na vreme, u ranoj fazi utakmice. I posle 13 minuta kada smo već imali dva gola prednosti, kontrolisali smo dešavanja na terenu, a interesantno je da su Albanci nastavili da igraju defanzivno. Verovatno ih je uplašilo naše brzo vođstvo, tako da su igrali kao u meču sa Italijom, a podatak da su prvi i jedini udarac u okvir našeg gola uputili tek pri kraju utakmice, govori koliko smo delovali ubedljivo u ovom susretu – ističe selektor Ilija Stolica.

>>>ZVEZDIN BISER SRUŠIO ALBANCE: Srbija za 8 minuta odučila od fudbala velike rivale! (VIDEO)

Meč je imao posebnu težinu za mlade talente, što je zadivilo selektora.

-Zadovoljan sam igrom i pobedom, pogotovo što je za decu ovaj meč imao posebnu težinu s obzirom na neka druga dešavanja koja nemaju vezu sa fudbalom. I ja im se divim kako su sve izneli dostojanstveno. Svesni dresa koji nose i obaveze koju on podrazumeva, zaslužuju samo reči hvale za prikazani odnos i ponašanje.

Rivali su igrali prljavo, na ivici isključenja, sa čime su se "orlići" uspešno izborili.

-Bilo je grubosti, preterane, a priznajem da sam strahovao za Vidosavljevića sve dok nismo dobili rezultate snimka. Uplašili smo se da nije teže povređen, ali prve prognoze govore da će pauzirati oko dve sedmice. U pitanju je istegnuće ligamenata skočnog zgloba, a kako je u prvi mah izgledalo...Bolje da ne pričam. I Armin Đerlek je herojski izneo utakmicu, jer dugo vuče jednu neprijatnu povredu. Bio je pravi kapiten i zaslužuje sve pohvale za ponašanje, odnos, želju i naravno učinak – ne ostavlja dilemu Ilija Stolica, stručnjak koji je sa prehodnom generacijom kadeta već ostvario fenomenalan rezultat plasmanom na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angel

    28. oktobar 2016 | 21:37

    Kao Makedonac od srcu cestitam pobedu Srbija,posto kod nas nema neke vidlive rezultate u sportu ,radujem se i navijam za svaku pobedu Srbiju u bilo koji sport,a sad cestitam i tekstopiscu za koga MAKEDONIJA je (BJR Makedonija) da stavi prst na celo i setise da pravi Makedonci su uvek bili uz Srbiju,nezanima me politiku samo realnost,zivelo pravoslavje!!!

  • Boban

    28. oktobar 2016 | 19:51

    Da li se od šiptara očekivala fer igra? Svašta.

  • Čarls Bronson

    28. oktobar 2016 | 19:39

    Povezao bih ovu pobedu kadeta sa polemikom oko plaćanja pretplate za RTS . Pomenuti iznos nije sporan ,ali gde je sport na programu javnog servisa ,hoću reći gde su prenosi naših mlađih selekcija koji su u ranijim vremenima bili redovni . Gde su prenosi naše ,kakve takve ,prve ili super lige i fudbalske i ostalih sportova . Nema prenosa ni kup utakmica . Nema ni emisija kao što je nekad bio "Indirekt" Marka Markovića . Ruku na srce nema ni takvih novinara . Mogli su malo prepisati od SOS kanala koga je monopolistički SBB bahato izbacio iz redovne ponude . Emisije kao što su : Sećanja ,Crna tačka ,Svedoci istorije ,Total Soker ,Najava kola ,Pregled kola u popularnijim sportovima ,Gde su šta rade ,Uživo uključenje sa stadiona ....itd. mogle bi se naći u programu javnog servisa koji i nema sportski program jer se na kraju ponekog prenosa potpisuje glavna i odgovorna urednica ZABAVNOG programa Olivera Kovačević .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA