Mančester junajted je prvi klub koji je ovim potezom krenuo u borbu protiv terorista

U Junajtedu ništa ne žele da prepuštaju slučaju

  • 0

Strah od terorističkih napada zavladao je Evropom i više niko nije siguran gde će ekstremisti sledeći put udariti. Mete napadača su, kao što smo mogli da se uverimo, najčešće gradovi Zapadne Evrope, a u skladu sa njihovom politikom preventivnih mera, počeli su da se ponašaju i pojedini klubovi koji ništa ne žele da prepuste slučaju.

Engleski gigant Mančester junajted je jedan od onih koji će u svojim redovima imati čoveka zaduženog da prepozna i upozori na pretnju od eventualnog terorističkog napada.

Engleski mediji pišu da je klub sa "Old Traforda" prvi u svetu koji će imati svog oficira za kontraterorizam.

Njegov identitet nije obelodanjen, ali navodi se da je reč o bivšem pripadniku mančesterske specijalne jedinice policije.

Klub se na ovaj korak odlučio posle dve situacije koje su pokazale da na samom stadionu postoje propusti koji su mogli da dovedu do tragičnih posledica.

Prva se desila pre poečtka utakmice poslednjeg kola minule sezone sa Bornmutom, kada su tribine evakuisane zbog sumnjivog paketa pronađenog u toaletu stadiona, a druga u novembru prethodne godine kada su se dvojica navijača, posle stadonske ture, sakrila u toaletima i tamo prespavala u nadi da će uspeti da ostanu neprimećeni i bez ulaznice prisustvovati derbiju sa Arsenalom. Ipak, rutinskom kontrolom su pronađeni i izbačeni.

Da se takve situacije ubuduće ne bi dešavale, Junajted je angažovao gorepomenutog oficira koji će, sve dok to okolnosti budu zahtevale, brinuti o bezbednosti kluba i navijača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA