≫ 

Karabatići dobili zatvorske kazne tri dana posle osvajanja titule prvaka sveta! (VIDEO)

Nikola i Luka kažnjeni i novčano zbog toga što su se kladili na meč koji je odigran 2012.

  • 1

U Francuskoj možete da ste i svetski prvak, voljen i poštovan od navijača, ali ako se igrate sa zakonom, onda je potpuno nevažno da li se zovete Nikola Karabatić.

Samo tri dana posle pobede nad norveškom i osvajanja Mondijala pred svojim navijačima, francuskom rukometašu srpskog porekla i njegovom bratu Luki, takođe reprezentativcu, izrečena je dvomesečna zatvorska kazna, uslovna, kao i novčana globa u visini od 10.000 (Nikola) i 15.000 evra (Luka).

Tako je, posle dve godine, okončan sudski proces pokrenut zbog optužbi da su braća Karabatić i još petnaestoro ljudi, pretežno njihovi bivši saigrači iz Monpeljea (uključujući i bivšeg srpskog reprezentativca Mladena Bojinovića), namestili meč koji je odigran u maju 2012. godine.

Njegov tadašnji klub Monpelje izgubio je protiv Sesona sa 31:28, a zbog sumnjivih uplata na taj meč pokrenuta je istraga.

- Iznenađen sam ovakvom presudom jer dokazi da su moji klijenti učinili delo koje im se stavlja na teret, nisu bili čvrsti - izjavio je posle presude advokat Karabatića Filip Nemusat.

Karabatići imaju pet dana roka za žalbu.

Podsetimo da je još ranije srpski rukometaš Bojinović u istom procesu oštrije kažnjen - 4 meseca zatvora uslovno i 20.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA