≫ 

U ovoj opremi će atletska reprezentacija Srbije nastupati na EP u Areni (FOTO)

Sve je spremno za spektakl

  • 0

U momentu kada je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obilazio Kombank Arenu, na drugoj strani grada srpske atletičarke i atletičari su promovisali opremu s kojom će nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

- Primili smo veliki broj radova koji svi do jednog odišu kvalitetom i kreativnošću i izabrati jedno rešenje u takvom izboru je zaista bio težak zadatak. Posle dužeg vremena ocenjivanja pristiglih predloga, žiri se odlučio za pobedničko rešenje Nenada Dodlića - izjavio je savezni selektor Slobodan Popović.

>>> Vanja Udovičić obišao Arenu pred početak EP u atletici i poručio: Uradili ste sjajan posao (FOTO) (VIDEO)

>>> Jevrosimović: U Areni ćete videti veličinu atletike, karte za Evropsko prvenstvo su skoro rasprodate

- Baš sam bio srećan kada sam video da je objavljen konkurs za dres atletske reprezentacije, jer atletika je jedan od retkih sportova koje volim i pratim pa sam baš uživao u celom procesu. Zabavno je dizajnirati nešto sto će videti toliki broj ljudi, a kada taj dizajn još i nose naši sportisti onda je to super osećaj. Budući da sam grafički dizajner nisam često pravio nešto što je namenjeno odeći pa je i tu bilo nekih novih stvari za mene.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Zamislio sam da novi dizajn dresa bude balans između modernog i tradicionalnog. I dalje sam se držao kolora naše trobojke, ali sam namerno otišao u neke druge tonove, poput zagasitije plave, a zlatnoj sam dao veću ulogu nego što je to bilo ranije zastupljeno. Čini mi se da smo do sada često imali jednobojne bele, crvene i svetlo plave dresove kojima kao da je manjkalo karaktera. Nakon odabira boja, dizajn je dodatno oplemenjen heraldičkim elementima sa grba i modernijom tipografijom.

- Želja mi je bila da sve deluje moćnije jer je ipak u pitanju sportska borba. Nadam se da se prvenstveno sviđa sportistima koji će nositi dresove, a koliko sam čuo svi su zadovoljni pa sam i ja presrećan. Mislim da ne preterujem kada kažem da mi je ovo jedan od omiljenih projekata u karijeri - istakao je gospodin Dodlić.

Ivana Španović je istakla:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Za ovo takmičenje vlada posebna atmosfera u timu, i ne postoje reči kojima mogu da objasnim kako se mi svi osećamo što smo doživeli da se u Beogradu održava Evropskom prvenstvo. Najveća želja i cilj svih članova srpskog tima, jeste da rezultatski i plasmanski zablistamo pred domaćom publikom, da uz podršku navijača i domaćeg terena ostvarimo svoj maksimum. Nema veće časti od nastupa u nacionalnom dresu, a za ovu jedinstvenu priliku, želeli smo da mislimo na sve detalje, pa tako i da svojim savetima učestvujemo u dizajniranju nacionalne opreme. Odlučili smo se da priliku pružimo domaćim dizajnerima da nam predstave rešenja i na taj način i da oni budu deo ove prelepe priče.

Podsetimo, selektor reprezentacije Slobodan Popović je ovih 12 veličanstevnih odabrao za šampionat koji će se održati od 3. do 5. marta u Beogradu.

To su: Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (kugla), Amela Terzić i Goran Nava (1500 m), Tamara Salaški i Miloš Raović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Mihail Dudaš (sedmoboj), Dušan Makević (3000 m), Milica Emini (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA