MEDIJI: Neponovljivi Španci rastavili Italijane

Sportski dnevnik "As" naveo je da je osvajanjem trećeg uzastopnog velikog trofeja ova "neponovljiva" selekcija Španije ušla u legendu

  • 0

Samo nekoliko sekundi pošto je portugalski sudija Pedro Proensa u Kijevu označio kraj finala Prvenstva Evrope u fudbalu, počelo je slavlje na ulicama i trgovima u gradovima širom Španije.

Navijači na madridskim trgovima odmah su se latili vatrometa, baklji, petardi i ostalih pirotehničkih sredstava kako bi proslavili evropsku titulu i ubedljivu pobedu nad Italijom u finalu (4:0).

U centru Madrida više desetina hiljada ljudi je na velikim video-bimovima gledalo prenos utakmice sa Olimpijskog stadiona u Kijevu.

Euforija je prisutna i u prvim reakcijama medija u Španiji. Na sajtu dnevnog lista "Marka" stoji naslov: "Hvala, hvala, hvala", i ističe se da je ekipa osvojila istorijsku "tripl" krunu.

Sportski dnevnik "As" naveo je da je osvajanjem trećeg uzastopnog velikog trofeja ova "neponovljiva" selekcija Španije ušla u legendu.

Aludirajući na niz uspeha, list "El Mundo Deportivo" iz Barselone na svom sajtu objavio je naslov: "Šampioni, šampioni, šampioni".

Drugi katalonski dnevnik "Sport" istakao je da je Španija, trenutno i prvak sveta, napravila jedinstveni uspeh i da je još jednom potvrdila superiornost u evropskom fudbalu.

Večerašnjim trijumfom Španija je postala prva reprezentacija koja je osvojila tri trofeja zaredom na velikim takmičenjima i prvi tim koji je odbranio naslov evropskog prvaka.

U italijanskim medijima, razumljivo, vlada potpuno drugačije raspoloženje, a ugledna "Gazeta delo Sport" navodi da je Španija "rastavila" Italiju na komade.

"Kraj sna", naslov je teksta u "Korijere delo Sportu", u kojem se ističe da je Španija sasvim zasluženo došla do velikog, istorijskog uspeha.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA