≫ 

Raspad San Antonija bez Lenarda: Voriorsi baš ponizili Teksašane (VIDEO)

Nazire se prvi finalista NBA lige

  • 3

Obistinile su se prognoze posle povrede Kavaja Lenarda, a pre drugog meča finala Zapadne serije NBA lige: San Antonio nema čemu da se nada protiv Golden Stejta bez najboljeg igrača. 

U drugom meču, Teksašani su se raspali protiv raspucanih Voiorsa: 136:100, za 2:0 u seriji koja se seli u San Antonio gde će tim Grega Popoviča pokušati da je produži i donese kakvu-takvu neizvesnot u koju, ruku na srce, sada malo ko veruje.

Bila je ovo deseta uzastopna pobeda zahuktalog vicešampiona lige u ovogodišnjem doigravanju, posle "čišćenja" Portlanda i Jute.

Rezervisti Voriorsa ubacili su 63 poena, više čak i od startera gostiju (47), i taj podatak dovoljno govori o igri mačke i miša u krcatoj požuteloj "Orakl" Areni, a onaj koji možda još više slika moć domaćeg tima je da je zabeležio rekordnih 39 asistencija!

Stef Kari je bio najefikasniji sa 29 poena, Mekou je "sa klupe" doprineo sa 18 poena (3/4 za tri), Durent je igrao sa "pola gasa", meč je završio sa 16 poena, Grin je ubacio 13 (9 skokova, 6 asistencija)...

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kod Sparsa samo je Simons, koji je ubacio 22 poena, bio oran za borbu, donekle i bivši igrač Partizana Davis Bertans, preostali "dvocifreni" sa 13 poena (3/3 za tri), ali to em je bilo kasno buđenje, em nije bilo ni blizu dovoljno čak ni za pristojan poraz.

Podbacio je Lamarkus Oldridž od koga se očekivalo da "povuče" ekipu u odsustvu lidera Lenarda.

Utakmicu je završio sa osam poena.

Već posle prve deonice koja je završena rezultatom 33:16 moglo je da se nasluti u kom pravcu ide meč, na poluvremenu je već bilo 24 razlike...

Mali problem za Golden Stejt predstavlja povreda prvog centra Zaze Pačulije koji je izašao već posle sedam minuta i nije se vraćao u igru, pa ostaje pitanje da li će biti spreman za treći meč serije. Van stroja bio je i Andre Igudala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glock

    17. maj 2017 | 07:18

    Nadam se da ce Zazi noga da otpadne,kvarnjak

  • Miloje Bubanja

    17. maj 2017 | 08:57

    U odnosu na proslo leto,Golden Stejt je jaci za Durenta.. kada je rec o velikim igracima po kvalitetu,Klivlend ne,ali i dalje mislim da ce Klivlend da osvoji opet NBA

  • nemanja delija

    18. maj 2017 | 21:26

    klivlend do titule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA