Najlakši i najteži put Partizana do Lige šampiona!

Crno-beli će morati da se uzdaju i u sreću prilikom žrebanja

  • 27
FK Partizan - FK Mladost Foto: Marko Todorović

U pauzi između proslave titule i iščekivanja finala Kupa protiv Crvene zvezde, navijači Partizana skoro izvesno razmišljaju o tome ko će im biti protivnik na putu ka Ligi šampiona.

Pogotovo što je većina potencijalnih rivala poznata i, kao što ste verovatno već upoznati, crno-bele očekuje težak posao da se domognu grupne faze.

Moraće Partizan da se uzda i u sreću prilikom žrebanja u Nionu, jer mogu da postoje dva puta - onaj koji će novopečenom srpskom šampionu doneti najlakše protivnike i, naravno, onak koji donosi najteže.

DRUGO KOLO

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Žreb za prva dva kola kvalifikacija na programu je 19. juna. Partizan je u prvom slobodan, a u drugom je povlašćen.

U tom drugom crno-belima bi verovatno najlakši rival bio Vikingur sa Farskih Ostrva. Poluprofesionalni klub koji je poslednje dve ''evropske sezone'' završio u prvom kolu.

Klub je osnovan 2008. godine i ovo mu je prva titula prvaka države. Šest puta je igrao kvalifikacije za LE i imaju gol razliku 8:43. Najveći uspeh imali su u sezoni 2014/15 kada su stigli do 3. kola, a tamo su dekalsirani od strane Rijeke.

S druge strane, Žalgiris bi svakako bio najteži protivnik Partizanu u 2. kolu.

Prethodne sezone su ispali od Astane tek nakon gola u 90. minutu što jasno pokazuje o kakvom timu se radi. Trenutno su lideri litvanskog šampionata sa šest bodova više u odnosu na narednog rivala.

Andrić i Ljujić su dvojica Srba koji igraju tamo, a tu je i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Mamadu Mbođ.

TREĆE KOLO

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Maribor bi bio idealan protivnik za Partizan u 3. kolu, ukoliko se crno-beli tamo plasiraju.

Slovenci jesu pre dve sezone učestvovali u grupnoj fazi LŠ, ali su u međuvremenu izgubili titulu od Olimpije, da bi je zatim i povratili ove sezone. Međutim, to nije onaj klub odranije.

U izboru Maribora, BATE, Borisova i APOEL-a, izabrali smo Slovence jer su ostala pomenuta dva tima već standardni u Evropi.

U 3. kolu najteži protivnik je svakako Olimpijakos. Grčki šampion je prošle godine neočekivano ispao u kvalifikacijama za LŠ, ali je stigao do 1/8 finala LE. Uprkos turbulencijama, ponovo su izdominirali u Grčkoj.

Najavili su povratak na stazu stare slave barem što se tiče igranja u LŠ i tim je koji nikako ne bi odgovarao Partizanu. Da ne pominjemo potencijalne navijačke nerede s obzirom da su navijači Olimpijakosa u sjajnim odnosima sa Delijama.

Podsetimo, žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona na programu je 14. jula.

PLEJ-OF

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Početkom avgusta, tačnije 4. dana u ovom mesecu, Partizan bi mogao da sazna protivnika u plej-ofu. Naravno, samo u slučaju da dođe do tamo.

To su ponovo timovi koji su bili i u 3. kolu, a Salcburg je najlakša opcija.

Ako pogledamo grupu potencijalnih rivala (Seltik, Kopenhagen, Olimpijakos, Salcburg, Ludogorec), Austrijanci su tu kao najlakši protivnik. Podsetimo, Dinamo ih je prošle sezone izbacio i otišao u LŠ.

Iz ove ''plejade asova'' Kopenhagen je, bez sumnje, najteži rival. Ove sezone su igrali grupnu fazu, bili 3. i otišli u LE, a osvojili su dominantno šampionsku titulu.

Klub koji je već viđen kao član LŠ i klub koji u svom timu ima Srbina Andriju Pavlovića. Čoveka koji je u prvoj sezoni ispisao nove stranice istorije Kopenhagena.

Dakle, najlakši i najteži put Partizana ka Ligi šampiona su:

- Vikingur, Maribor, Salcburg

- Žalgiris, Olimpijakos, Kopenhagen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    23. maj 2017 | 15:58

    Da bi se uslo u ligu sampiona,moraju da se do tamo pobede svi protivnici,bez obzira iz koje su lige... Nema tu puno matamatike...

  • Vuk

    23. maj 2017 | 14:56

    Nema lakog puta za nase klubove,mi smo toliko losi za evropu da nas mogu bilo koji indijanci da izbace.Nasa liga je jedna od najslabijih liga na svetu,mi da napravimo tim od svih igraca u nasoj ligi opet smo u dnu,ne mozes ti da se spremas za kvalifikacije a prodajes najbolje igrace ovde je bitno samo da maznes lovu stavis u dzep i boli te uvo ovim klincima kazes nismo mogli da zadrzimo igrace okrecemo se domacem prvenstvu i idemo ponovo u prepucavanje sa Zvezdom i svake godine ista prica.Nije mi jasno kako im ovi klinci veruju vise,svake godine ih vacare na istu foru.Daj bre ljudi opametite se ,Zvezda i Partizan ne zasluzuju da ih iko gleda,to su dva drzavna kluba koja vode olosi ovog drustva pune svoje dzepove ,deca im se bahate i pisaju po sirotinji a ja da idem da gledam takve likove ne bih isao na stadion pa da dodju kolima po mene!!!!

  • da

    23. maj 2017 | 23:00

    Koji BRE partizan kakva liga šampiona jer se neko ovde zeza daj malo se uozbiljite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA