VUKOIČIĆ: Košarkaši Igokee imaju dobra tela

- Njihova timska statistika je najbolji pokazatelj njihovog kvaliteta, jer primaju najmanje poena, imaju najmanje izgubljenih lopti, imaju najviše osvojenih lopti, asistencija i zato sve to bez problema koriste i pretvaraju u lagane poene. Znaju da čuvaju loptu i poštuju svaki šut, što je, takođe, njihov veliki kvalitet – zaključio je trener "crveno-belih"

  • 1

Serija teških utakmica za košarkaše Crvene zvezde Telekom se nastavlja. Posle duela sa ekipom Galatasaraja, "crveno-bele" očekuje i derbi meč u ABA ligi. Izabranici trenera Vlade Vukoičića gostuju prvoplasiranom timu regionalnog takmičenja, ekipi Igokee. "Crveno-beli" za Igokeom, koja je najprijatnije iznenađenje regionalnog takmičenja, zaostaju dve pobede, a motiv više za Rakočevića i drugove sigurno predstavlja činjenica da su u prvom meču ove sezone poraženi u "Pioniru" pa silno žele revanš.

Šef stručnog štaba "crveno-belih" nije želeo mnogo da se osvrće na prethodni meč sa Galatasarajem, pa je samo kratko konstatovao:

- Iza nas je dosta teška utakmica, ali Evrokup i ABA liga su dva odvojena takmičenja. Iz tog razloga mislim da ne treba praviti bilo kakva poređenja. Naravno, uvek kada pobediš, to na izvestan način stvara pozitivan efekat u ekipi, ali mi smo svesni da nismo odigrali najsjajniju utakmicu. Međutim, treba reći da je Galatasaraj odličan tim i da su igrali vrlo dobro, ali ta utakmica je sada iza nas. Ona je analizirana i mi smo sada koncentrisani samo na ono što nas čeka, a to je duel sa Igokeom. Nijedan tim ne može da se pohvali epitetom favorita protiv Igokee na njenom terenu, pa tako ni mi. Ali svesni smo da imamo kvalitet i atribute da se nadamo pozitivnom ishodu – počeo je priču Vukoičić.

Trener Vukoičić potom je naglasio sve vrline lidera regionalnog takmičenja:

- To je ekipa koja je sastavljen od iskusnih igrača, ali pored toga što imaju iskustvo, svi ti igrači imaju i "dobra tela". Kod košarkaša, kao i kod svih ljudi, biološki sat radi svoje, ali u Igokei ima mnogo igrača koji mogu dugo da traju. Oni su sposobni da se atletski nose sa svim igračima u ligi bez obzira na godine – rekao je Vukoičić i potom dodao:

- Velika večina igrača Igokee u bivšim klubovima imala je važne role, ali su svi oni uspeli da se podrede kolektivu, da svim srcem igraju za tim i čuvaju leđa jedan drugome. Njihova timska statistika je najbolji pokazatelj njihovog kvaliteta, jer primaju najmanje poena, imaju najmanje izgubljenih lopti, imaju najviše osvojenih lopti, asistencija i zato sve to bez problema koriste i pretvaraju u lagane poene. Znaju da čuvaju loptu i poštuju svaki šut, što je, takođe, njihov veliki kvalitet – zaključio je Vukoičić.

Duel u Laktašima zakazan je za subotu 19. januara sa početkom u 19 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA