KUP KORAĆA: Oslabljeni Kragujevčani "preslišali" Valjevce

Bez četvorice standardnih košarkaša igrači Radničkog demolirali Metalac (..:..) i obezbedlili očekivan plasman u polufinale

  • 0

Meč između Radničkog iz Kragujevca i valjevskog Metalca još jednom je potvrdio ogromnu razliku u kvalitetu između košarkaških ekipa koje igraju ABA i KLS ligu. Domaćini finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća nisu imali nikakvih problema sa Metalcem savladavši ih sa 95:60 (25:19, 22:15, 14:11, 35:17).

Izabranici Miroslava Nikolića, iako bez Varde, Vortingtona, Markovića, Vizera, brzo su gostima pokazali "ko je gazda" u "Jezeru". Mladi Miljenović je opravdao 20 minuta koliko je bio na parketu, dok je, recimo, MVP ABA lige Ćapin prve sekunde upisao u drugom delu meča.

Valjevci su na startu pokušali šutevima iz daljine da "razbiju" odbranu domaćina. Nije im uspelo, ali su se do šestog minuta držali. Radnički se tek posle 10:10 "zagrejao" i onda je sve došlo na svoje mesto. Serijom 13:0 su se odlepili na 42:28 (17. minut), da bi sve do kraja bila rutina. Mijatović je sa 16 poena predvodio kvintet "dvocifrenih" u dresu domaćina. Balmazovićje u katastrofi Metalac dao 15 poena.

Pobeda Kragujevčana je očekivana, ali ne sa ovolikom razlikom. Sve u svemu, oni sada čekaju pobednika iz duela Crvena zvezda - Vojvodina jer će protiv njega igrati za finale Kupa Koraća.

KUP RADIVOJA KORAĆA:

Četvrtfinale:

Mega Vizura – Vršac 82:79

Partizan – Sloboda 73:50

Petak:

Radnički – Metalac 95:60

Crvena zvezda – Vojvodina 21.00

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA