Pešić: Dobra odbrana vodi u polufinale

Zvezda - Radnički Beograd i Hemofarm - Radnički FMP danas u polufinalu Kupa Koraća

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde Diva kreću danas od 18 časova u pohod na Kup Radivoja Koraća, a protivnik u četvrtfinalu biće im beogradski Radnički. U drugom meču dana u Nišu sastaju se Hemofarm i Radnički FMP od 20.30. Beogradski "crveno-beli" i Vrščani, veliki su favoriti za plasman u polufinale, gde su se juče plasirali Partizan i kragujevački Radnički.

Trener Zvezde Svetislav Pešić veruje da je kvalitetna odbrana recept za pobedu.

- Radnički se polako organizaciono vraća. Lično pozdravljam svaki napredak bilo kog kluba, a pogotovo kluba koji ima takvu tradiciju. Igraju moderno, sa puno tranzicije, kontranapada, sa sigurnošću i bezobrazlukom. Mi ćemo morati da igramo jako dobru odbranu kao što smo igrali 30 minuta protiv Heliosa. To bi trebalo da bude naš put, da bi izostala bilo kakva iznenađenja. Imamo rešenja, ali moramo to i da pokažemo - rekao je Pešić.

Prvi stručnjak Radničkog Dragan Nikolić ističe da je njegov tim autsajder ali da nema predaje.

- Imamo veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi koja je apsolutni favorit. To međutim ne znači da ćemo u meč ući kukavički. Ova utakmica je idealna prilika da vidimo šta nam nedostaje u igri - kaže Nikolić.

Poslednji četvrtfinalni par čine Hemofarm i Radnički FMP, koji je do završnice stigao kao pobednik Kupa Srbije. Trener Vrščana Nebojša Bogavac najavio je da će njegov tim učiniti sve da

- U redovima rivala su se radovali što su dobili najslabiju ekipu iz regionalnog takmičenja. Videćemo da li je to baš tako. Mi smo trenutno u rezultatskoj krizi i želimo da vratimo samopouzdanje. Siguran sam da će momci u prvom susretu imati pristup kao da igraju finale - rekao je Bogavac.

Četvrtak:

Partizan – Mega Vizura 98:69

Radnički Kragujevac – Vojvodina 77:75

Petak:

Zvezda – Radnički Beograd 18.00 

Hemofarm – Radnički FMP 20.30 

Subota:

polufinalni mečevi 18.00 i 20.30 

Nedelja:

finale 20.30

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA