Štern se oprostio od drafta uz Nedovićevo ime! (VIDEO)

Komesara NBA lige, koji se posle 30 godina u februaru naredne godine povlači sa funkcije, pozdravio je Hakim Olajdžuvon, igrač kog je Štern prvi put prozvao 1984. godine

  • 0

Prošle noći, komesar NBA lige Dejvid Štern vodio je poslednji draft u karijeri. Čovek koji je poslednjih 30 godina prozivao pikove kojima je čestitao na angažmanima, u Njujorku je to uradio po poslednji put, s obzirom na to da se u februaru 2014. povlači sa funkcije.

Kada je Štern izašao pred govornicu da izgovori ime i poslednjeg igrača, igrom slučaja našeg Nemanje Nedovića, usledio je gromoglasan aplauz svih prisutnih i ovacije, a onda i smeh komesara, koji je sinonim za najjaču košarkašku ligu na svetu.

- Prestanite, upropastićete zabavu - rekao je Štern prisutnima pre nego što je rekao ko je 30. pik kog su izabrali Finiks Sansi.

Šterna će zameniti sadašnji pomoćnik Adam Silver, kog je dosadašnji komesar predstavio. Silver je dočekan negodovanjem, što on nije zamerio, ali je zaustavio dosadašnjeg mentora da bi pozvao Hakima Olajdžuvona, igrača kog je Štern prvi put prozvao na draftu 1984. godine.

Interesantno je da se za sve ovo vreme kako je Štern u NBA ligi pojavilo sedam novih klubova, šest je promenilo gradove, a desila su se i četiri lok-auta. U Americi Šternu pripisuju i sve veću popularnost NBA lige, posebno u devedesetim, a interesantno je da se zalagao za uvođenje NBA dres-koda 2005. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA