Zvezda hoće Amerikanca Nika Kener-Medlija!

Crveno-beli osetno menjaju sastav za narednu sezonu, a želja šefa struke, Dejana Radonjića, je 29-godišnji košarkaš Makabija

  • 0

Košarkaški klub Crvena zvezda izmeniće prilično sastav za narednu sezonu u kojoj gaji velike ambicije. Na Malom Kalemegdanu zahvalili su se Igoru Rakočeviću, Vuku Radivojeviću, Bojanu Subotiću, Predragu Samardžiskom, dovedeni su Bobi Marjanović, Blejk Šilb i Jaka Blažič, a sva je prilika biće još promena.

Igrač za kojeg su zainteresovani u Zvezdi, naročito trener Dejan Radonjić, je Amerikanac Nik Kener-Medli. Ima 29 godina, visok je 203 i igra na poziciji krila, ali nema veliku minutažu u Makabiju, pa to čini transfer mogućim, iako Kener-Medlju ugovor sa trofejnom izraelskom ekipom ističe naredne godine.

Medli je u proloj sezoni Evrolige beležio prosečno četiri poena i 2,9 skokova. Makabi i Crvena zvezda nalaze se zajedno u D grupi Evrolige za 2013/14. i to može da komplikuje stvari jer je pitanje da li je izraelski klub voljan da pojačava direktnog konkurenta.

Kener-Medli je 2012. dobio i pasoš Azerbejdžana, a u Evropi pored Makabija igrao je za Artland, Gran Kanariju, Kahasol, Estudijantes i Valensiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA