NOVAK: Česi bi bili favoriti i da sam igrao dubl!

Najbolji srpski teniser zadovoljan svojim izdanjem u četvrtom meču finala Dejvis kupa. Za narednu sezonu planira da tempira formu za gren slemove

  • 1

Zadovoljan zbog svoje pobede i u žurbi da se što pre vrati na teren kako bi mogao da pruži podršku Dušanu Lajoviću u petom meču finala Dejvis kupa, Novak Đoković je novinarima u "Areni" rekao da mu trijumf nad Tomašom Berdihom izuzetno znači. Ovo je bila 24. pobeda u nizu.

Šta su Novak i ostali u reprezentaciji mogli da poruče Lajoviću u odlučujućem meču protiv Štepaneka?

- Teško je reći nešto što bi nešto značajno promenilo. Možemo da mu dajemo mentalne smernice kako da se izvuče s pritiskom. Ali sve je na njemu. Nadamo se da će biti strpljiv i naći svoju igru. Štepanek je  mnogo iskusniji, raznovrstan je igrač, prošle godine je osvojio Dejvis kup u tom petom meču. To mu daje prednost u odnosu na mladog Lajovića, kom je ovo drugi put da igra meč na tri dobijea seta. Svaka njemu čast što igra, bitno je da da svoj maksimum, mi ga svi i dalje bodrimo. Nije favorit, ali dok god se igra, sve je otvoreno, pogotovo uz ovakvu publiku - rekao je Đoković.

Naš najbolji teniser smatra da njegovo eventualno igranje u dublu uopšte nije moralo da bude odlučujuće za pobedu.

- To je bila odluka selektora i to je sve što mogu da kažem - rekao je Đoković, ali posle novog insistiranja dodao:

- Izuzetno je nezahvalno kad treba da donesete takvu odluku. Ne pitam se samo ja, već svi igrači, analizira se stanje svakog i njegov doprinos dublu. Nenad i Ika (Bozoljac) su dosta mečeva odigrali zajedno. I da sam ja igrao taj dubl, oni (Česi) su bili favoriti. Bilo bi nezahvlano očekivati da bih ja napravio drastično veću razliku. Nijanse odlučuju u dublu, ja se nisam navikao na takvo pozicioniranje.

NAREDNE SEZONE FORMU TEMPIRAM ZA GREN SLEMOVE

Ovo je bio poslednji takmičarsku duel za Novaka ove sezone.

- Broj od 24 pobede je sjajan, iako sam izgubio tri jako važna meča na gren slemovima ove sezone. Ali drago mi je da sam se vratio. Pun sam samopouzdanja i nadam se da ću nastaviti u narednoj sezoni. Prioritet je da osvojim svaki gran slem na kom igram, i to mi je ispred tok da se vratim na prvo mesto na svetu. Još je prerano pričati o tome šta može da se dogodi. Ispustio sam par trofeja koje sam mogao da osvojim, razmislio sam i popričao sa svojim timom, i sad želim da se prilagodim pripremi za gren slemove i da natempiram formu - rekao je Đoković, dodajući da se raduje Australijan openu, i da će pre njega igrati samo egzibicioni turnir u Abu Dabiju.

Tomaš Berdih je imao samo reči hvale za drugog tenisera sveta.

- Zahvaljujem se na komplimentu. Bio je tesan, jedan je od najboljih igrača na svetu. Zna da igra u Dejvis kupu. Bilo je nervoze jer samo mroao da pobedim da bih održao nadu da igramo i peti meč. Pritisak je bio ogroman i na mojoj i njegovoj strani, ali to je nešto na šta smo navikli u ovako bitnom meču za svoju zemlju.

- Jako emotivan meč, imao sam oscilacije u drugom setu, ali to je sve normalno kad u ovakvim okolnostima igrate protiv igrača koji je među najboljima na svetu. Zadovoljan sam kako sam izdržao pritisak. U meču ovolike važnosti, puna "Arena" je bila od krucijalnog značaja - zaključio je Đoković, dodajući da je je Viktor Troicki ponovo emotivno podneo skandiranje njegovog imena u "Areni".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA