NAHBAR: Pionir je evropski Medison Skver Garden! (VIDEO)

Slovenački reprezentativac i član Barselone Boštjan Nahbar obožava da igra pred navijačima Partizana, a u četvrtak gostuje sa svojom Barselonom

  • 0

Košarkaši Partizana se u četvrtak od 20:45 sastaju sa ekipom Barselone u okviru šestog kola Evrolige. U poslednjoj deceniji videli smo dosta neizvesnih duela ove dve ekipe, pa se ništa manje ne očekuje ni od ovog meča. Sigurno je da su u taboru katalonskog kluba svesni kakav pritisak sa tribina mogu da očekuju, ali je igranje u "Pioniru" uvek specijalno za slovenačkog reprezentativca Boštjana Nahbara, koji je u prošlosti znao dosta puta da zagorča život "crno-belima":

- Biće jako teška utakmica. Svi mi volimo da igramo pred punom halom, iako će nam možda zbog toga biti teže. Došli smo sa namerom da pobedimo, ali smo svesni da neće biti nimalo laka utakmica - rekao je Nahbar.

Slovenac je jedan od retkih igrača koji je iz "Pionira" ispraćen ovacijama, a i sam naglašava da je "Pionir" najpoznatija dvorana u Evropi, a publika Partizana poznata kao košarkaški edukovana:

- Može se reći da je "Pionir" kao evropski "Medison Skver Garden". Ja lično imam mnogo dobro iskustvo igranja ovde. Jeste vruć teren, specijalna je i luda atmosfera ovde, ali imam lepe uspomene na Beograd.

- Dobijao sam i čestitke od publike kao i mnogih ljudi sa strane, bez obzira na rezultat što pokazuje koliko je Partizanova publika košarkaški edukovana, tako da zaista imam sjajn odnos sa ljudima ovde - izjavio je Nahbar.

Popularni "Boki" je izjavio i da bi bio iznanađen ukoliko se "crno-beli" ne bi našli u TOP 16 fazi:

- Iako ne volim da komentarišem druge timove i njihove trenutne situacije, bio bih iznenađen ukoliko Partizan ne bi prošao u TOP 16 fazu. Partizan ima sistem koji svake godine afirmiše mlade igrače, ali mlade igrače koji jako dobro igraju i koji su svake godine konkurentni velikim evropskim ekipama. To je poznata srpska škola košarke koju izuzetno cenim.

"Crno-beli" ulaze u meč sa velikim kadrovskim problemima, ali Nahbar to ne smatra kao olakšavajuću okolnost pred duel dva tima:

- Ja na to ne gledam tako. Svako ima svoje probleme i kako reaguješ na to tako će se to videti na terenu.Možda je to i dodatna prednost Partizana, u smislu da će biti više motivisani i da neće imati toliki pritisak zbog toga. Svakako ne očekujem lakši meč zbog toga - zaključio je sjajni slovenački igrač.

Nahbar je do sada tri puta igrao u "Pioniru", dva puta u dresu Efes Pilsena, kao i jednom sa ekipom Bamberga. Prosečno je na gostujućem terenu protiv "crno-belih" postizao 11 poena.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA