VUJOŠEVIĆ: Razmisliću o Bezbradici na pleju!

Trener Partizana se načudio pitanju da centar zameni povređenog Lea Vestermana. Posle poraza od Barselone, Vujošević istakao da nije zadovoljan izdanjem svoje ekipe

  • 0
Duško Vujošević Foto: Telegraf

Desetkovani košarkaši Partizana poklekli su pred Barselonom u "Pioniru", ali trener crno-belih Duško Vujošević ne želi da traži alibi za poraz od 18 razlike od katalonskog giganta.

- Čestitam (Barseloni) na zasluženoj pobedi. Naravno da je ona naša prva utakmica kad nisu bili u punoj formi a mi bili kompletni kreiarala nadu da pred svojom publikom možemo do pobede. Pubika je bila fantastična i uložila je veliki trud u koreografiju, zahvaljujem im se na tome, mada to već postaje tautologija, pokazali su da su najbolji u Evropi - rekao je Vujošević i potom analizirao utakmicu:

- Dva minuta pre kraja prvog poluvremena smo stali, nismo imali reakciju. Kraća klupa, nema pleja, i moramo da rekonstruišemo tim u sred sezone, što je teška situacija. Bilo bi bolje kad bi se to prevazišlo, obsj poraz bi bio manji... da nismo pokazali slabosti, da nismo izabrali pogrešan šut. Bismo bili na početku treće četvrtine dobri ni u odbrani ni u napadu. Protivnik je bio isuvše jak i motivisan, kaznili su naše greške. Čestitam, moramo da nađemo  prava rešenja. Nema tu sad velikog kukanja, ali kad razmislim, ali da je tu tim od prošle godine, zajedno sa Lučićem, Bertansom,Vestermanom... verovatno bi situacija bila drugačija. Mi sad moramo da reagujemo.

Na pitanje jedne od autorke filma "One Team" da li bi Nemanja Bezbradica, inače centar, mogao da zameni Vestermana na poziciji pleja, Vujošević se prvo čudom začudio a onda odgovorio:

- Razmisliću o toj vašoj ideji da Bezbradica proba na pleju. Nije lako pronaći pravog igrača koji bi mogao da promeni sve.

Ukoliko Partizan ovako oslabljen i malerozan ne prođe u Top 16 fazu Evrolige, to i ne bi bio neuspeh, konstatovao je jedan od novinara.

- Ne želi čovek da mu se povredi nijedan igrač, ali zadnji u izboru bi bio plej. Imali smo sezonu i onu sa Milojevićem... Mi košarku ne igramo samo dva-tri meseca, nego imamo rezultate i niko nema pravo da se poziva na minuli rad, ali se pozivamo na to da smo znali da nađemo adekvatna rešenja. Sigurno nećemo odustati od borbe. Partizan je bio u krizi materijalnoj. Velika većina sredstava od sponzora stiže za reprogramiran dug za porez, treba plaćati igrače, dovoditi nove. Nadam se da će ta obećanja nisu realizovana zbog teške situacije. Treba nam pomoć, ne samo publike.

Vujošević nije zadovoljan izdanjem nijednog igrača.

- Koliko smo izgubili, 18 razlike? Nisam ni sa kim zadovojan. Prvo sa sobom nisam, a onda ostalima.

Ni umor posle napornih utakmica nije nešto što zabrninjava trenera Partizana.

- Dok se ljudi bave sportom, umor se podrazumeva. Može da se umori samo zdrav čovek. Kićanović je igrao 40 minuta. Nama je trening naporniji od utakmica, da bismo mogli da igramo utakmice. Treba nam veći broj igrača, sigurno da je na ovaj broj se desila povreda, ali ne želimo sebi da pravimo alibi, već da rešavamo probleme.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA