MUTA NIKOLIĆ: Idem kod Vučića, obećao je pomoć!

Trener Radničkog iz Kragujevca istakao da njegov tim ne može opstati bez velike pomoći sa strane i najavio sastanak sa prvim potpredsednikom Vlade po povratku iz Rusije

  • 3

Od početka tekuće sezone košarkaši Radničkog iz Kragujevca kubure sa finansijskim problemima koji se nisu odražavali toliko na igru, međutim, serija loših rezultata u ABA ligi i Evrokupu kao i iznenadni odlazak najboljeg igrača Muftarua Jarua i te kako je poremetila četu Miroslava Nikolića.

- Umorni smo, ali ne predajemo se... Ne tražim alibije za poraze u regionu. Međutim, imamo mali fond igrača, koji je kvalitativno umanjen odlaskom Jarua. Pa, čovek je imao 20 poena i 15 skokova u rukama. Kažu, pa što se ne pojačamo? Pa kako kada nam preti presuda FIBA o nekim neisplaćenim platama - rekao je Nikolić za Novosti i dodao:

- Ni sam ne znam kako se više dovijamo da platimo. Iz privatnih izvora sam našao sredstva da sačuvam Jarua, koliko sam mogao. Kada kažem da nemamo novca, ne pričam zbog sebe, jer ja nisam bitan, već zbog ovih momaka ovde. Postavili smo klub u Kragujevcu, uveli ga u Evropu... Radimo na ho-ruk, ali, ne možemo više.

Svestan da klub neće moći izdržati sezonu bez pomoći sa strane, Nikolić je najavio da će tražiti pomoć od Vlade Srbije, odnosno Aleksandra Vučića.

- Trebalo bi u četvrtak, po povratku iz Sankt Peterburga, da se vidim sa prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je obećao da će pomoći. Nadam se da ću na razgovor doći kao trener ekipe koja se plasirala u sledeću fazu Evrokupa. Mojim momcima nije lako, ali potrudićemo se da u Rusiji pobedimo. Nastavljamo da se borimo - zaključak je trofejnog trenera.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    3. decembar 2013 | 12:40

    Bezi muto...teracete na fuziju sa fmpczvbgdradkg....

  • Kinshasa

    3. decembar 2013 | 13:08

    Kako uopste imas obraza i zasto se nije pomoglo KK Vojvodini? Da je bilo pravde ne bi igrali ni ABA ligu.

  • stojke

    3. decembar 2013 | 14:21

    Nek pomogne svima kao Zvezdi...Sramota je da KK CZFMP daje milione a ostalima nista. Otkud toliki milioni Covicu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA