U ENGLESKOJ SLOŽNI: Matić održao čas fudbala! (FOTO)

Srpski reprezentativac pružio fenomenalnu u pobedi Čelsija protiv Mančester Sitija, a engleska javnost složna u oceni da je naš vezista odigrao fenomenalno

  • 5

Kakav dan za srpski fudbal! U derbiju Premijer lige između Mančester Sitija i Čelsija (0:1), Srbija je imala čak četiri predstavnika na terenu, po dva na obe strane.

Za "građane" koji su poraženi, nastupali su Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić, dok su se u pobedničkoj ekipi "plavaca" našli Branislav Ivanović i Nemanja Matić. Nema sumnje da su naši momci u redovima Čelsija, najzaslužniji za pobedu svog tima. Ivanović je dao gol za pobedu, a Matićem je fascinirana cela engleska javnost.

Tokom utakmice na Tviteru nijedan status o ovoj utakmici nije mogao da prođe bez spomene srpskog veziste. Pohvale su prštale na sve strane, a svi su najviše fascinirani koliko je Matić dominatnije delovao na terenu u odnosu na Jaju Turea. Prvi je to primetio, fudbaler KPR-a, Džo Barton:

- Matić je trenutno bolji od Jaja Turea njegovom igrom. Veći je, jači brži od njega - napisao je Barton.

Na Bartona se nadovezala legenda engleskog fudbala, Geri Lineker:

- Mislim da će Matić biti neviđena kupovina. U paru sa Luizom, predstavlja sjajan tandem ispred odbrane - rekao je Lineker.

Na kraju se javio i bivši napadač Liverpula, Real Madrida i Junajtea, Majkl Oven:

- Kejhil je bolji igrač nego što mnogo ljudi misle. Matić izgleda odlično, a Azar je nenadmašiv - napisao je Oven.

Ipak jedan od komentara koji najbolje opisuje koliko je hvaljen Matić tokom ove utakmice, pokazuje jedno njegovo poređenje sa Felainijem:

- Matić je plaćen 21 milion funti i bio je gazda Tureu na "Itihadu". Felaini je plaćen 27 miliona funti i nije znao da se igra utakmica oko njega - glasio je komentar.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Graf

    4. februar 2014 | 12:59

    Igracina

  • Graf

    4. februar 2014 | 13:05

    Najbolji vezni u Evropi

  • Marko

    4. februar 2014 | 13:50

    Nije dan za srpski fudbal, nego za Matića... Nit je Srbija dobila bodove od fife za ovo niti bilo sta, dečko dobro igrao i sve zasluge on zaslužuje a ne srpski fudbal...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA