REČ STRUKE: Morali bismo da se nađemo u Francuskoj!

Bivši selektori naše zemlje i fudbalski treneri složni u oceni da bi Srbija morala da zauzme neko od prva dva mesta u svojoj grupi u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine

  • 4

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je rivale za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Naša selekcija dobila je grupu koja uliva optimizam, ali i određenu dozu opreznosti. Jedini izraziti favorit je Portuagalija, sa Danskom bi Srbija trebala da se bori za drugo mesto, dok će Albanija i Jermenija probati da iznenade.

Bivši selektor naše zemlje, a sada koordinator u radu fudbalske repreznetacije Srbije Ilija Petković smatra da grupa nije za potecenjivanje:

- Grupa nije za potcenjivanje, sa nama su dva ozbiljna nacionalna tima, Portugalija i Danska, jedna je bila vicešampion Evrope, a druga prvak kada smo eliminisani zbog sankcija. Danska tradicionalno igra dobro, dok je prva asocijacija na Portugaliju - Kristijano Ronaldo. Oni, međutim, imaju dosta kvalitetnih igrača. Oba susreta sa Albanijom biće utakmice visokog rizika. Ne smemo olako da shvatimo ni Jermene - rekao je Petković.

Nekadašnji selektor Jugoslavije Slobodan Santrač misli da smo uz Portugalce mi najveće favoriti za prolaz dalje i plasman na samu završnicu takmičenja:

- Portugalci i mi borićemo se za prvo mesto, ostale reprezentacije za treće. Mislim da imamo dobar i kvalitetan tim, koji može da se plasira na EP. Svejedno je da li igramo kod kuće ili na strani. Ostale selekcije u grupi pokušaće da se nadmeću za treće mesto - rekao je je Santrač.

Bivši trener Crvene zvezde i selektor Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara, Milan Živadinović, smatra da je Srbija imala sreće prilikom žreba i istakao da već vidi nacionalni tim u Francuskoj:

 

- Portugalija više nije ekipa za preveliki respekt i srpski reprezentativci su najbolji igrači u tamošnjoj ligi. Danska je nekadašnja velesila, mislim da bi morali da se ''prošetamo'' kroz ovu grupu i vratimo srpski fudbal na mesto koje mu pripada. Jermenija bi trebalo da bude lak ''zalogaj'', a ne bi trebalo ni da se plašimo Albanije. Imamo kvalitet i mislim da smo 95 odsto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj - rekao je Živadinović.

Sličnog mišljenja je i bivši selektor Gane Milovan Rajevac:

- Grupa je sasvim solidna, nije ni teška, a ni laka. Srbija ima veliku šansu da se plasira na šampionat u Francuskoj. Imamo veliki igrački potencijal i ne sme da se desi kao u prošlim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu da postoje lični sukobi. Mnogo smo izgubuili što se nismo plasirali u Brazil i sada bi smo morali da se kvalifikujemo - rekao je Rajevac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA