≫ 

Milica je nova Ivana Španović: Srbija ima šampionku Evrope u skoku u dalj!

Naša juniorka trijumfovala u Grosetu sa skokom 6,46 metra

  • 18

Sjajna atmosfera vlada u Grosetu na atletskom Evropskom prvenstvu za starije juniorke. Četvrti dan takmičenja bio je berićetan za Srbiju.

Milica Gardašević je postala juniorska šampionka Evrope u skoku u dalj za starije juniorke do 20 godina.

Naša Milica, biće prava naslednica Ivane Španović, jer ima samo 18 godina a već skače fenomenalno. Podsetimo, Ivana Španović je sa 19 godina osvojila zlato na Univerzijadi u Beogradu 2009. sa 6,64 metra, a posle je krenuo uspon njene karijere.

Milica je u prvoj seriji skočila 6,19 metara, a u drugoj 6,43 metra čime je izbila na prvo mesto. A onda je u trećoj seriji pokazala da je dominantna i sa 6,46 metara postala šampionka Evrope. U četvrtoj seriji je skočila 6,26 metara, a u petoj i šestoj seriji je prestupila

Ali, to nije bilo kobno po nju.

Inače, Milica je u kvalifikacijama skočila 6,62 metra, ali uz nedozvoljen vetar, pa joj se taj rezultat ne računa kao rekord.

Drugo mesto osvojila je Tabea Krist iz Nemačke sa 6,41 metar, a treće, Kaiza Karlen sa 6,32 metra.

- Zaista ne znam šta bih rekla u ovom trenutku, presrećna sam prvim mestom. Zahvalila bih se svima na podršci. Atmosfera na stadionu je bila divna, publika je sjajna, jedno veliko iskustvo za mene - rekla je evropska šampionka.

FOTO: ASS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA