Moto GP: Markez dominantno do 58. trijumfa u karijeri (FOTO)

"Španski" podijum u Brnu kompletirali Vinjales i Pedrosa

  • 0

Španac Mark Markez pobednik je trke u Brnu u okviru Moto GP šampionata, to mu je bio drugi uzastopni trijumf, čime je povećao prednost u generalnom plasmanu.

Vozač Honde sada ima 14 bodova više od Vinjalesa, treći je Andrea Doviciozo, četvrti Valentino Rosi...

Promenljivi vremenski uslovi dočekali su vozače Moto GP karavana u Brnu.

U takvoj situaciji taktika igra ključnu ulogu.  U trenutku kada je postalo jasno da je staza potpuno suva, Mark Markez je prvi povukao, ispostaviće se, pravi potez.

Promenom motocikla, vodeći u šampionatu je lako pobegao rivalima i do kraja vozio svoju trku.

Za razliku od aktuelnog šampiona, Valentino Rosi je kasno otišao na zamenu, vratio se na stazu u nezavidnoj poziciji, ali “doktorskom” vožnjom je ipak u poslednjem krugu obišao Kračloua i stigao do četvrtog mesta.

Foto: Tanjug/AP

Na fabričkoj Hondi, Dani Pedrosa je nastavio sa dobrim rezultatima i kroz cilj prošao kao drugi iza timskog kolege. Bio je to 150. podijum u karijeri za omalenog Španca.

Iako se nije proslavio u kvalifikacijama, Maverik Vinjales je uspeo da se domogne podijuma i zadrži drugo mestu u generalnom plasmanu.

Dobro je započeo trku Horhe Lorenco, našao se na prvoj poziciji, zatim u jednom trenutku na poslednjoj, da bi trku završio na 15. mestu. Nema sumnje da bivši svetski šampion mora još mnogo da radi sa timom na svom Dukatiju.

Plasman među prvih deset vozača obezbedili su još Andrea Doviciozo, Danilo Petrući, Aleš Espargaro, Pol Espargaro i Jonas Folger.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Generalni plasman

Mark Markez 154

Maverik Vinjales 140

Andrea Doviciozo 133

Valentino Rosi 132

Dani Pedrosa 123...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA