Derbi Lige šampiona: Dortmund se uzda u nastavak tradicije protiv Reala, a Madriđani u Ronaldov učinak protiv Nemaca!

Derbi 2. kola Lige šampiona igra se na Vestfalenu

  • 0

Derbi 2. kola Lige šampiona svakako je duel Borusije iz Dortmunda i Real Madrida, koji dodatno dobija na značaju zbog činjenice da zvanicni šampion na prethodnih šest gostovanja nikada nije slavio na "Vestfalenu" - tri poraza i tri remija.

>>> PAO NAJVEĆI DOGOVOR U ISTORIJI FUDBALA: Real zaradio 280 miliona evra!

Real je dobro otvorio sezonu u elitnom takmicenju pobedom protiv APOEL-a, dok će Dortmund nakon poraza na "Vembliju" od Totenhema tražiti priliku za prve bodove.

Dortmund i Real i prošle sezone su takođe bili u istoj grupi, oba meca završena su rezultatom 2:2, a nemački tim otišao je dalje kao prvoplasirani, što nije smetalo izabranicima Zinedina Zidana da postanu prvi tim koji je odbranio titulu.

Madriđani će ovaj mec igrati bez povređenih Marsela, Karima Benzeme, Tea Ernandeza i Matea Kovačića, a sa druge strane izostaće prva zvezda tima Marko Rojs, a neizvestan je Andre Širle.

Ipak, ono što hrabri navijače Kraljevskog kluba jeste učinak Kristijana Ronalda, koji je u 19 utakmica protiv nemačkih timova postigao 23 gola. On je i inače najbolji strelac u istoriji Lige šampiona sa ukupno 107 golova, a taj učinak bi mobao da poboljša na Vestfalenu.

Kada su u pitanju ostali mečevi izdvajaju se gostovanje Liverpula u Moskvi, ruskom šampionu Spartaku i duel Mancester Sitija i ukrajinskog Šahtjora. Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

Foto: AP/Tanjug

Raspored 2. kola Lige šampiona:

E grupa

Sevilja - Maribor

Spartak Moskva - Liverpul

F grupa

Mančester Siti - Šahtjor

Napoli - Fejenord

G grupa

Bešiktaš - Lajpcig

Monako - Porto

H grupa

Borusija Dortmund - Real Madrid

APOEL - Totenhem

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA